måndag 27 december 2010

En solig dag i december.......

och den "riktiga" julen är över. Rätt ok för min del. Det är rätt mycket väsen för "ingenting" - visst får man träffas och umgås men det blir allt rätt stressigt. Lägg därtill att jag har jobbar mer än vanligt plus haft grejor att fixa hemma dvs. varit uppe halva natten också........ Jo, det kändes på julaftonen kan jag säga och på juldagen gjorde jag inte många knop. Igår jobbades det igen, men som tur är så vi ingen typisk "mellandagsreabutik".....

Titta så härligt det var i morse när vi gick ut med hundarna. Solen lyste sina sällsynta strålar över oss, man längtar allt till den börjar värma lite också och det är dags för kaffe ute på trappan.........Växthuset ligger i vila, men det pryder sin plats ändå tycker jag!
Vacker i skogen och att man träffar på rådjur varje dag det hör liksom till...........fast på den här bilden ser ni inget. Jag tror att rådjuren klarar sig hyfsat bra ändå för man ser "gropar" som de har gjort i snön och grävt sig ned till blåbärsris. Vi har ingen skare så det är nog lättgrävt.
De två damerna gillar att klättra upp på snöhögar och stå och spana........kanske kan det komma någon hundkompis!
Den här jättehögen är väldigt kul att leka på "kom igen nu Ester", säger Nitza....

 
En solros med "hatt". Inte en solhatt utan en snöhatt!

Lite mer blommor - av snö!

Snörosor!


Har har jag gjort iordning ett litet välkomnade arrangemang vid entrén. En lykta och en tomte! Ser ni inte tomten under snön ;-D


Så till det stora julgranskaoset................maken hade en uppgift förra veckan och det var att köpa julgran........Nu hör det till saken att det är julgransbrist i år pga. all snö så det är kanske inte läge att vänta till den 23:e.............Givetvis fanns det ingen gran som var värd att kallas gran. Vad gör man då? Jo, som tur var så fick jag köpa en plastgran på jobbet som vi hade som skyltgran. Vi har ju vägrat plastgran i alla år för det hör liksom till med grandoft och barr.................men jag tycker den blev fin med årets pynt som är i lila, vitt och silver och tänk så skönt att bara plocka ned den i en kartong...........jag undrar om jag börjar bli gammal.............

Ha en fin vecka!

16 kommentarer:

Bea sa...

Underbart med sol och vinter-vita trädgården! Det börjar bli ett tag sen man hade sol en hel dag :)

Trist med alla göromålen i dec som tröttar ut en till maxgränsen. Hoppas du får några lediga dagar för att ta igen dig snart!
Kram /Bea

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, mycket väsen för "ingenting" stämmer ju ganska bra...!
Umgås och äta gott kan man väl göra när som ??
Det finns så mycket förväntningar kring jul med, och OH vad mycket som kan gå fel då, vilken besvikelse det kan bli...
Vore skönt om folk kunde tagga ner lite tycker jag!
Ja,ja nog om jul. Nu är den ju över för den här gången!
Fast nu är det ju helt hysteriskt med mellandagsrean istället...
Nä tack! Där vill inte jag trängas i alla fall!

Härliga foton med SOL !!!
Nu ser vi fram emot nya året med nya utmaningar!
Ha en fin vecka!
Kram!

Rosor och ruiner sa...

Förstår att du har extra stressigt inför jul, med allt jobb i butiken plus att man vill att det skall vara på ett speciellt sett hemmavid. Har själv jobbat i butik i många år, då med mat och till alla högtider var det ju extra mycket att göra...puh vad trött man var till julen. Och inte var man ledig röda dagar heller.
Ha det så gott!

Lilla My sa...

Ja nog finns det mycket att göra i december alltid..tycker att det är enormt skönt nu när det är över igen en gång julen :) Vi har haft många år plast gran och det går nog bra det med, ingen blir förkyld över julen av att leta gran i skogen och inte så mycket barr heller att damsuga upp när julen åker ut. Enkelt och behändigt!
Här hoppas jag också att solen skulle börja visa sig snart men i går var det värsta snöovädret...undrar hur mycket snö det tänker komma i vinter...tycker det räcker.
Ha en fin fortsättning på veckan
Lotta

Susie på Stjärnarve... sa...

Ditt växthus är verkligen vackert, t.o.m. fint i snön!
Dimn plastgran var jättefint dekorerad och inte 17 har det med åldern att göra att man har plastgran!!!
Vi har haft plast nu i 30 år (och då var jag inte gammal precis) beroende på att jag var så grinig när vi skulle köpa gran att det blev jobbigt. Och beroende på att gubben min var så grinig för att dom vanliga granarna barrade. Han sa att han hittade barr ända fram till midsommar. Alltså av rena bekvämlighetsskäl!
Men sen så kan man ju alltid skylla på att det är av omsorg om naturen eller om alla små kryp som lever på en gran - mycket praktiskt och det låter så fint. (Fast då ljuger grodan!)
KRAM
Susie

Cyrran sa...

Vilka fina bilder du har lagt upp! Instämmer helt när det gäller julen, det är mycket väsen för så lite, stress dagarna (eller veckor) innan, städas och fejas överallt, handlas alldeles för mycket och så är allt över på ett kick. Å andra sidan så njuter jag väldigt när jag träffar alla och vi kan äta tillsammans och umgås en låååång stund. För när den stunden äntligen är här så är ju även stöket över!

Ha det gott!
/Cyrene

Ölandsvindar sa...

Plastgran funkar bra tycker jag. Kommer ihåg en gång på jobbet när de hade en stor plastgran i entrén och jag tog med mig en stor plastpåse med barr och strödde ut under den. Folk som gick förbi petade till lite med foten när ett barr låg framför skorna och det tog lång tid innan någon kom på att det inte borde finnas några barr där.
Kram
Kerstin

Britt sa...

Har tidigare varit emot plast gran men sedan några år tillbaka har vi en i plast och jag får lov att säga att det är ganska praktiskt att bara stoppa ner i källaren och sedan ta upp nästa år igen//Britt

karina sa...

Hejsan!

Det är jätteskönt att bara bära ner granarna till matkällaren, och här sitter även ljusen kvar. Har även gjort en bock av en kasserad plastgran och den ser så bra ut och står där på altanen år efter år och spanar ut. Ha det gott, Karina.

himlaverket sa...

Håller med om att det är ganska skönt när det börjar lägga sig efter julen och man slipper somna med en skumtomte i mungipan.
Du, det där växthuset vill jag komma och studiebesöka någon gång i vår.
Måste få lite nya input vad det gäller trädgård känner jag.
Kram ulla

samson sa...

jag har haft plastgran i många år,jag tillhör dom som skulle kunna hoppa över julen,har alltid tyckt att det varit en massa stress inför helgen så på julaftonen har man varit helt slut,men de sista 2åren sedan jag fick ett barnbarn och min dotter vill att vi kommer till dom har jag börjat tycka att det är riktigt roligt med jul//maggan

anemonen sa...

Även om jag inte gillar vintern måste jag ändå tillstå att det blir vackra bilder. Gott Nytt År.

Knatten sa...

Min gran firade sitt 20:de år i år. Tänk vad den varit med om mycket!!! Inte alls dumt med plastgran. Inga barr, inget vattnande, inget jagande efter snygg gran i skogen. Bara att plocka fram o klä. Du hade en himla fin "stjärna" på toppen.
Önskar dej ett gott slut o givetvis en bra start på det nya året som kommer.
/Knatten

mammi sa...

Det var inte mycket av tomten jag såg, men jag tror på honom !!
Jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR
Kram
Mammi

Monica sa...

Gott Nytt År önskar jag dig!
Tjingeling

Ingela sa...

Hej Den granen såg väldigt fin ut för att vara plastgran. Säger som du börjar man bli gammal nu men jag kan nog tänka mig en plastgran... kanske. vi tar alltid den sista granen i vår lilla skog bakom huset. Å i år tror jag nog att det var den sista, inte alls så fin men det är våran. Johnny Cash (vår kisse) tycker att det inte ska vara pynt i vår gran, han möblar om så fort han får en chans. Fin vinterdag du har fotograferat. Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År kram å ser fram emot att kika in hos dig nästa år igen!