måndag 14 juni 2010

Ett litet snabbinlägg och databekymmer!

Det här blir ett litet snabbinlägg från mig. Jag har fått låna makens jobbdator en stund - min är nämligen döende......Fick ett virus i torsdags och vi fick bort det, men nu håller den på och konstrar hela tiden, stängs av  och startar om hela tiden. Den börjar ju bli lite gammal (4 år) så jag har inte nån större lust att kosta på den en massa. Nåväl det blir lite si och så med bloggandet då länge jag inte har min egen dator - bara så ni vet var jag är!

Dessutom är makens dator en bärbar och vi är inte riktigt överens ännu.......

Jag har ju pimpat i vardagsrummet lite innan studenten i fredags. Bytt ut mina "orientaliska gardiner" och fått dit härligt gröna i "siden", skrynkligt siden. Det heter säker nåt annat......köpte två kuddar med lite blad och grönska på och så väntar jag på mattan jag har beställt. Grön förstås. Den väntar jag lite med att lägga på då "stor-sessan" löper....
Studenten i fredags- ja den gick bra. Vi klarade "utspringet" utan regn och hemma flöt det på bra med maten osv. Studenten själv var nöjd med dagen. Han fick en dator (laptop) av oss och är mycket nöjd med den. Tur i oturen att han fick den - det hade blivit ännu mer sura miner pga av mitt datahaveri annars!

Vädret annars, det kan vi väl sluta prata om kanske - i lördags var det 8 grader här på eftermiddagen.........igår hade vi sol en stund på förmiddagen, men sen kom regnet igen med besked! Jaja, det är som det är  - inte mycket vi kan göra åt det!

På onsdag ska jag klippa mig och göra slingor. Det var länge sen jag gick till en frisör, har klippt mig själv med hjälp av maken senaste året :-) Men nu är det en tjej som är lika gammal som min studentson som har öppnat en salong här på området! Klart att hon måste få chansen och tänk så skönt att slippa åka ned till stan för att klippa sig....
Här är maten från studenten! Kall, marinerad kyckling, lite olika sallader och kall sås. Gott!
Så köpte jag lite nya krukväxter förra veckan också. Däribland denna Gerbera som är lite annorlunda än de vanliga. Tror den kallas spindelgerbera.


Ja, det var mitt lilla inlägg för idag. Får väl se hur långt det blir till nästa inlägg........Ha det så fint allihop!

10 kommentarer:

Mimi sa...

Trist att höra om din dator. Finns det nåt värre än bråkande teknik, så säg?
Vad fint du lagade det inför studenten. Hälsn Mimi

Ninne sa...

Inte roligt alls med sånt strul. Skönt med studentkalas över o det såg ju väldigt gott ut på bordet!. Jag har en vanlig Gerbera, men väldigt svårt att får den att blomma de som är i knopp. Torkar!
Lycka till m din Den var söt
Kram Ninne

Ingela´s blogg sa...

Fin blomma och fint har du gjort till studentfesten. Datorer ska bara fungera!! Kram

ylvahi sa...

Jo men är sitter en till utan dator. Lånar också "gubbens" laptop och säger en massa fula ord när jag inte fattar vart jag ska trycka.
Ha det så bra Kram Ylva

Rosor och ruiner sa...

Kul att höra "ifrån dig" ! Vilken fin gerbera, trots namnet..;o)
Maten såg väldigt god ut..! Ha det gott!

gittan sa...

Så skönt att studenten "flöt" utan regn =) Frissan väntar här också imorgon, jag ser ut som en hottentott och det går ju bara inte "skrattar" Man måste ju kunna visa sig ute. Ha det gott och hoppas dataproblemet löser sig / kram gittan

karina sa...

Hejsan!

Ett elände med datorer och här finns en seg en också. Behöver bytas för den är "gammal" 4 år och jag som tycker saker som fungerar ska bytas när de lägger av sig självt "ler". Har en laptop men gillar bäst stationären så det blir nog ett byte så småningom. Visst är det skönt att kunna få lite ändring utan behöva byta allt i rummet för textilier och lite småprylar förändrar direkt. Ha det gott, Karina.

anemonen sa...

Trist är det när datorn strular. Min ärvda gör likadant nästan. Den segar. Nu lånar jag makens. Jag väntar och nu är det semester och man skall umgås med familj och vänner så datorn för min del får vänta även bloggandet. Ha en skön sommar.

Ragnvi sa...

Lycka till hos frissan idag! Jag skulle också behöva uppsöka en sån...ett år sedan sist, fniss!
Har suttit en god stund o njutit hos dig...fast av spindelbebisarna njöt jag inte..men väl av spindelgerberan!
Kramen!
Ragnvi

oumberligating sa...

Här var det ett bekant ansikte!
Säger du stänkflaska eller dänkflaska?
Svara bara om du har lust! (ler)
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram ifrån Oumberlige Peter om du minns?