söndag 6 juni 2010

Det är mycké nu........

Ja, det har varit härliga dagar på sistone. Så mycket sol och "lagom" varmt! Det händer mycket i trädgården och ett mer utförligt inlägg kommer någon av de närmaste dagarna, men här är några bilder av vad jag njuter av nu.................syrener förstås....


Tovsipporna gillar jag mer för varje dag!
Grönt och skönt på väg mot växthuset.
I går var vi ju hela dagen på Kolmården. Vi, maken och jag, sa när vi åkte upp "att det här är väl sista gången med våra barn.........nästa gång får vi väl åka med barnbarnen...."
Det var ju mitt första besök på Kolmården med digitalkamera och den användes flitigt..........inte lika flitigt som son 3:s dock. Han hade tagit över 100 bilder! Undrar vem han brås på...........

Det är kul när man kan komma nära................präriehundarna är söta.......


Riktigt kramgoa! En till kramgo liten rackare finns på fotot nedanför. Man kan ju inte riktigt fatta hur något så underbart sött kan vara så farligt!


Han/hon fick sin mat infrusen i is.........glass kanske eller bara för sysselsättning.......

Som avslutning åkte vi i safariparken och min kamera har ju en bra inställning som heter "behind glass" och den fick man använda hos lejonen.............magnifika är dom även om de var lite trötta!

Nu börjar studentveckan här i huset. Store sonen följde med hem från Norrköping igår så nu är familjen samlad igen. Ett tag i alla fall..........jag gissar att han snart återvänder. Det finns ju annat som drar numera (=flickvännen).

Nu vet ni vad jag gör om jag inte kikar in hos er den här veckan. Mycket ska förberedas även om städningen inte är lönt att göra förrän sista dagen. Sen ska det köpas en skjorta till studenten och ett par finskor i storlek 46..........Sen är det visst två småsöner som har alldeles vanliga skolavslutningar också och så är det förstås valpkurs i morgon. Ja, den går nog den här veckan också...............ha det så fint i veckan kära bloggvänner!


12 kommentarer:

Ingela´s blogg sa...

Kålmården, så kul!! alla mina har redan tagit studenten, så nu har jag ingen student att se fram emot. Det är så högtidligt och sorgligt på samma gång. Kram

Ninne sa...

Du är duktig med att fixa o dona- o hinna med besök på Kolmården också. Vi har ett barnbarn som tar studenten på fred. så lite får man väl försöka stötta- fast jag inte orkar som jag vill!!
Trädgården är ju bara för fin nu
Kram Ninne

Christina, Sweden sa...

Ser att du njuter av ungefär detsamma som mig i din trädgård. Förutom att du har ett härligt växthus, DET vill jag också ha. Fö kan jag berätta att man kan som vuxen åka till Kolmården och vandra runt, jag lovar att det blir en helt annan upplevelse ;-). Sedan blir det säkert jättekul igen med barnbarn också förstås...

Bea sa...

Hej Anette!
Visst har vi mycket att njuta av såhär års och ändå är det den tiden på året när allt skall ske på kort tid. Hoppas verkligen vi hinner ta det lugnt lite emellanåt.
Söta bilder på djuren :)
Kram / Bea

Vittran sa...

Det händer mycket i trädgården nu, syrener, lupiner och liljekonvalj samtidigt. Det brukar det inte vara.
Vad härligt det blir med sommarlov, tror jag iallafall. Sonen tjatar om moppe. Så sommaren kanske inte blir så lugn som jag hoppas.
Ha en bra dag!

Maria sa...

Så kul med besök på kolmården och kanonbilder har du fått med:)

Vi backade på en bil igår så vi måste fixa lite med försäkringen innan vi åker iväg på semester och därför åker vi först på torsdag. Tur att det inte hände något med vår bil!:)
Ha en riktigt bra dag!
Kramar Maria

Margot sa...

Kul med Kolmårdenbesök och fina djurbilder!
Visst är det härligt i trädgården nu, det händer så mycket bland blommor och växter!
Så otroligt mysigt ditt växthus ser ut!!
Ha det gott och lycka till med studentkalas och allt!!

Menageriet sa...

Skrattade gott när Du berättade om valpkursen!
Tänk om dom fick göra som dom ville, så roligt dom skulle ha tillsammans alla valpar. Det brukar ju gå nästan halva kursen innan det blir lite lugnare, eftersom dom ska kolla in varandra först.
Nu är det en skön tid, med alla blommor!
När dotra tog studenten, så sydde jag bägge hennes klänningar. En balklänning och en studentklänning. Det tog sin lilla tid och det var nästan så att jag kröp efter och lade upp fållen när hon skulle till balen. *Fniss*
På torsdag är det avslutning i kyrkan för det barnbarn som går i skolan och jag lär väl fälla en tår när jag hör Den blomstertid...
Lycka till med Ert firande och ha det så gott!

gittan sa...

Säg inte det. Vi var på Zoo i Köpenhamn för bara ett par år sedan och mellandotterns (nu 21år) som först tyckte att det var en skittråkig utflykt följde trots allt med och fyllde minsann hela minneskortet i sin kamera - drygt 500 bilder fick hon in. Gissa om vi skrattade gott åt vårt "trista utflykt" Hoppas veckan blir bra trots allt som händer, men jag tror du fixar det galant / kram

Pumita sa...

Vilka söta präriehundar! Har faktiskt aldrig sett såna... vad jag minns.

Men du, städa inte ihjäl dig! ;)

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vilken härligt växthus du har.
Tur att det regnat ett par dagar nu så det blir något gjort inne.
Hoppas ni får fint väder till examen och skolavslutning.
ha det gott
Birgitta

Susie på Stjärnarve... sa...

Ditt växthus är så vansinnigt fint att jag nästan blir sugen på ett igen, men jag ska stå emot!
Fina bilder tog du på djuren också, inte som mig när jag var på ett stort zoo och kom hem med en hel filmrulle (det var alltså på den gamla goda tiden) med kort på djurarschlen!
Men det slutade bra ändå, jag gjorde ett "arschelcollage" i albumet och det blev sedemera väldigt uppskattat!!