söndag 23 maj 2010

Så kom den äntligen - värmen!

Nästan rent bokstavligt så blixtrade värmen till i torsdag. Helt plötsligt blev det jättevarmt och sedan satte åskan igång och några rejäla störtskurar blev det. Många i trakten fick källare översvämmade, vägar rasade och dammar brast. Varför känns det som om vädret aldrig är "lagom" nuförtiden? Det har varit lite dåligt med "datalivet" ett par dagar - jag har drabbat av en migränliknande huvudvärk, ser "tunnelseende" emellanåt och känner mig allmänt konstig. Ger det väl någon dag till - sen får jag väl ringa till "tant doktorn".


Värmen förde ju i alla fall lite gott med sig! Äntligen hände det något i trädgården efter flera veckors stillastående. Jätteramsen växte så man nästan hörde hur det knakade och jag tycker den är så fin!

Lite invandrad skogsviol och bellis har funnit varandra i rabatten.

Häggmispeln som har varit knoppig hur länge som helst fick ju äntligen värmen som behövdes och slog ut. Nu har det redan börjat "snöa" av den och den fäller sina kronblad.
Underbart är kort!


Woodlandet börjar växa till sig. Till vänster ser ni det nyutslagna luktolvonet. Den doften är ljuvlig!

En annan favorit i rabatten - humleblomster!

I växthuset är det snart tomt på fröplantor. Jag har planterat nästan allt i krukor och satt ut dom.  I dag har jag även städar i tvättstugan där det har varit "växtbäbisar" de senaste månaderna. Det är alltid lika skönt och som vanligt så tänker jag "att nästa år så ska jag inte så lika mycket....." jaja, jag vet ju hur det brukar sluta!

Staketet är grinden är färdigt nu - förutom målningen. Det har ju inte precis varit målningsväder hos mig. Staketet ska blir rött som huset och grinden ska bli vit.
En ampel och en liten blomlåda i zink har inhandlats. Klängrosor är planterade på "insidan" vi stolparna, men det dröjer väl några år innan det blir så där fint och inramat som jag har tänkt mig.

Igår var jag ute med jobbet och åt middag. Jag brukar hoppa över sånt där, men den här gången blev jag övertalad att följa med.........jaja, det var väl ok, men jag trivs som ni vet bäst hemma "under min korkek".........

Tiden går allt för fort och om mindre än tre veckor är det skolavslutning och i år har vi ju dessutom en student! Så det är lite fixande och trixande med det............maten är redan planerad i huvudet. Det blir kall kyckling (filéer som är marinerade och stekta först), pastasallad (en "vuxenvariant" och en "barnvariant", en del av mina barn är ju lite larviga när det gäller grönsaker........), kanske blir det också en potatissallad, något gott bröd och så favoritsåsen: creme fraiche, soltorkade tomater och vitlök efter behag!

Ha en fin vecka!

10 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Hoppas du blir av med huvudvärken och slipper läkarbesök.
Även här har det blivit fart på växtligheten.Det blir som det brukar man hinner inte med.Med värmen så blir det ju en enorm fart på allt.Idag är det svalare och kommer en regnskur lite då och då.Ha det gott.Gunsan.

Unknown sa...

Idag försvann värmen från oss. Det regnar, blåser och är allmänt ruggigt.
Men grönt blev det under de senaste dagarnas värme.
Hummleblomster gillar jag med, så vackra bruna klockor har de.
Ha det bra!
Camilla

Monica sa...

Här har vi haft regn och åska i dag efter en vecka med sol och värme ...Tråkigt att vädret ska ställa till det för en del otursdrabbade. Översvämmade källare kan inte vara kul precis ...Kanske din huvudvärk beror på åskvädret? I vilket fall som helst, så hoppas jag du slipper den snart :) Må så gott
Tjingeling
Monica

Mimi sa...

Jo just det har jag också tänkt att var är lagom nuförtiden, eller är det bara så att fman som äldre mera märker sådant?? Hälsn mimi

Ölandsvindar sa...

Woodland!Det skulle jag så gärna vila ha men är nog helt omöjligt i den torra sand som jag bor på. Känner igen det där med att gå ut med jobbet. Jag var med i "Torra klubben" när jag arbetade och nekade konsekvent till allt "mys efter jobbet". Har tillräckligt mysigt hemma tycker jag.
Kram
Kerstin

Marie sa...

Aj aj för huvudvärken! Är det åskan och det ostadiga vädret som spökar? För det brukar det göra för mig numera... Inget kul alls!

Härligt att titta på dina trädgårdsprojekt. Min inspiration den har flugit all världens kos. Har i och för sig inte varit så roligt väder heller...

Krya på dig!
Marie

Petit Eyekiss sa...

Så härligt att se hur alla pysslar om sina trädgårdar och hus.
Här har det ju varit riktigkt varmt i en vecka, men vi flyttade ut till landet först i fredags.Ja två goa dagar blev det innan regnet åskvädret och senare kylan kom.
Nu sitter vi här i stugan och småhuttrar, vill inte gärna sätta på elen....
Elisabeth

Lena/isklockan sa...

Lummigt och härligt i woodlandet. Va´fint med det nya staketet och grinden. Ja, man ser ju alltid för sitt inre hur det kommer att se ut :) Hoppas din huvudvärk går över fort. Inget roligt. Kram.

Maria sa...

Förstår precis vad du menar med vädret. Efter några veckor av ovanligt kallt har vi det åter svettigt. Nätterna är värst när du skall försöka sova och allting blir varmt och kladdigt. Detta är troligen bara början eftersom du brukar vara närmare 40 grader när det är som varmast. Tur att vi skall iväg till skandinavien på semester snart:)
Ha en riktigt härlig dag och hoppas att solen lyser där du bor!

Kram Maria

Moments of photography sa...

Hoppas du kryar på dej snart.

Vilka våriga härliga bilder du visar idag!! En riktigt bjässe till häggmispel du har. De är så fina!

Ha det gott.