fredag 16 april 2010

Vårblandning........

Först lite trädgårdssvammel................det går inte tillräckligt fort! Jag är SÅ otålig och tycker det växer för långsamt, men när man sansar sig lite så ser man ju att det händer lite varje dag!

Häggmispelns knoppar börjar bli stora!
Känner ni mig väl som "trädgårdstok" så minns ni kanske att jag varje vår brukar ondgöra mig över allt som har dött i trädgården under vintern............vilket efter ett brukar visa sig att så inte alls är fallet, min otålighet spökar igen. En sak som jag var säker på hade dött i år var paddfetbladet. Det köpte jag nytt förra året och det vissnade redan tidigt på hösten så då var jag SÄKER på att det var dött, men icke-sa-Nicke. Titta här vad som kommer...........

En krusbärsbuske fick jag förra året och den klarar bara zon 3, så den skulle inte klara sig här. Så det trodde jag förstås hade dött under vinter, men titta här så fina vårgröna blad den har!

En annan sak jag brukar gnälla lite över är min sälg, som jag vill sälja varje vår! Men nu är den så fin med alla sina små "videungar"................annat är det när de har blommat färdigt och ramlar ned på gräsmattan. Det är då gnället kommer...............var så säkra!
I år har jag ju varit duktig och begränsat mina fröplantor lite. Dessutom har jag vågat ställa ut lite i växthuset, i en frigolilåda med fiberduk på. De ser ut att ha klarat sig bra, trots frost nästan varenda natt.Numera är jag ju uppe tidigt varje dag, tack vare Cinitza (som vi för övrigt mest kallar för Nitza). Så det gäller att ta tillvara alla solstrålar..........Det har jag längtat efter. Nu får vi väl se hur länge solen skiner idag. Vi är lovade regn.  Dessutom väntar man ju på det där stora askmolnet från vulkanen på Island. Nåja, det kommer vi säkert inte att se, men lite läskigt är det allt!


Småsönerna har knåpat och snickrat under påsklovet och byggt en lådbil. Eller rättare sagt modifierat den gamla. Bilen har numera tak, väggar och "motorhuv"........Lill-killen grunnar på att köpa en gammal gräsklippare och använda den motorn.............Ja, den han har idéer så det räcker och blir över :-)


Här ser ni mina fina däck............Jag behövde tydligen nya sommardäck sa min "mekaniker" så det köptes begagnade, fina lågprofilsdäck.............Lågprofilsdäck är visst något speciellt har jag förstått...........nya hjulsidor valdes av lill-mekanikern och däcken är numera bra mycket finare än själva bilen. Som ni förstår bryr jag mig inte så mycket om bilar, bara de fungerar!
Lill-sessan växer och står i. I går var vi på Djursjukhuset för första gången. Vaccinationsdags! Så nu är den lilla damen redo för alla hundmöten. På måndag börjar hon dessutom prinsess-skolan...........eller valpkurs som det också kallas ;-)
Självklart var hon en exemplarisk patient i går och lika självklart så sa veterinären "vad kul att få träffa en svart terrier, det har jag aldrig gjort förut". Dom är inte så vanliga nämligen.............och jag har TVÅ...........
....och titta här vad de börjar bli goda vänner! Sötnosarna........om nu bara lill-sessan sover lite mer på nätterna, så blir livet perfekt igen........I morse var vi uppe kvart i fem........då är det mycket spring i benen en stund. Nu ligger hon bredvid mig och sussar! Stortjejen ligger och sover även hon. Hon är inte heller van vid dessa tidiga mornar!

I helgen väntar jobb igen. Börjar i kväll 17-20 (jösses, vilka knasig arbetstiden nya chefen får till.......). Lördag och söndag har jag också nya tider. Börjar en timme senare och slutar en timme tidigare. Ska faktiskt bli riktigt skönt, fast lite surt är det förstås att missa lönen för dom timmarna...........Sen ska ni inte tro att jag stannar kvar den där sista timmen om det behövs............nänä, har "dom" nu bestämt att vi inte behövs då, så får dom stå sitt kast! Lite ordning får det vara!!

Nu önskar jag er alla en härligt vårhelg! Kram.........


11 kommentarer:

Pumita sa...

Princesskolan?! Haha, har du drabbats av bröllopsyran? ;) Bara de slipper ligga och sova på ärten.

LottaM ..ღ sa...

Hejsan!
Jamen det gror ordentligt idin trädgård och din sådd ser ut att ta sig oxå bra. Själv har vi bara stenar till gångar och murar i huvudet och jag har förstås träd och buskar.
Så söta de är Ester och lill-Ester, ja med tiden lugnar hon väl oxå ned sig. Valpar med mycket spring i benen.
Härliga dagar som vi går tillmötes sitta och gotta sig en stund i solen.
Det molnet har överASKAt många.
men det är ju inget som ramlar ned och slår en i huvudet.

Ha en trevlig arbetshelg.
Kram LottaM

Maria i Sennan sa...

Å va gått att läsa om dina tankar i trädgård..se Stora och Lilla Ester campera så fint tillsammans..Ha det..Maria

Ragnvi sa...

Tjena! Får önska dig en trevlig helg på jobbet då!
Askmolnet såg min kusin i Gävletrakten idag...hua!
Underbara foton o text hos dig!
Kramen!
Ragnvi

Ninne sa...

Det är knas när de håller på o ändrar med arb.tider, o det brukar sällan bli till det bättre- för jobbaren iaf. Du får försöka ha det bra o det har lovats sämre väder så det är väl ngt.
Dina små Sessor är bara så fina o goa- Du ska se att lillsessan snart har lärt sig att på natten ska man sova??
Trädg.hinner blomstra ännu mer, de dagar du är på jobb- såå där är ngn nytta med det hela
Kram Ninne

Knatten sa...

Här har vi en till som är otålig när det gäller trädgården. Jag vill så gärna att det ska bli fart.
Var frå du tag på en frigolitlåda? Det verkar smidigt. /Knatten

Maria sa...

Nu är det vår och full fart i trädgården kan jag se:)
Tänkte mest kika in för att önska en trevlig helg!

Kramar/Maria

Lillebeth sa...

Du kan ju vara glad att du inte bor här uppe. Då kan man snacka om behov av tålamod;) Ha det så bra!

Wickans värld sa...

Åh.... har våren kommit så långt hos er?! Hos mig har det SNÖAT igår o idag!!! Vill också se lite grönt o blommande träd o buskar!!!

Ingela´s blogg sa...

det är som att ha en "bäbi" med en valp va?!? Lite mysigt låter det, det måste vara lättare att gå upp tidigt nu när det börjar bli ljusare på mornarna. Kram kram

Petit Eyekiss sa...

Passa på att njut av morgontimmarna när du ändå måste vara uppe.
Tackför att du delar din dag med oss.
Elisabeth