tisdag 27 april 2010

Dagarna går i en rasande fart.......

och det har varit fullt upp de senaste dagarna. Våren är här på riktigt känns det som. Äntligen kom det lite värme också.

Vitsipporna har väl sin högsäsong nu och det är vitt överallt häromkring.

I lördags var vi på kennelträff i "mörkaste Småland".............det är vackert en del av det småländska landskapet, men hagar och stenmurar. De mörkaste skogarna är väl inte riktigt min grej. Lagom är bäst! Gillar skog i lagom dos.....och en liten bild på gänget som var där. Tyckte den var anonym och bra, men ni kan ana alla hundarna eller hur ;-)I söndags var det sedan shortspremiär! Åh, då är livet härligt.................när man kan sitta ute utan att frysa...........

Balkansippan blommar. Den blå verkar lite tidigare än den vita, men den är på gång den också.

Pärlhyacinter i mängder har jag. Oj, va de sprider sig, men inte gör det nåt. Jag älskade pärlhyacinter redan som barn, så det var nästan det första jag köpte när jag fick en egen trädgård!


Julrosor har också slagit ut. Den mörka har förökat sig och nu har jag två! Inte gör det nåt heller. Tyvärr har den rosa inte klarat vintern.Nåt som till min glädje har klarat sig är min jätterams. Jag trodde den försvunnit, men här kommer två skott. Planterade ju den i höstas.  Däremot verkar höstsilveraxet  och purpurkvannen vara borta. Eller är de kanske bara sena............det har, som ni vet, hänt förr att jag har varit för otålig.

Men jag tror nog att mina syrenbuddlejor har dött i vinter............Skrapar man med nageln på en gren så är det brunt under inte grönt som det ska vara om de lever. Inte heller syns det några bladskott och de brukar synas ganska tidigt.............Men än har inte hoppet övergett mig *håll tummarna*.

Ha en fin tisdag!

14 kommentarer:

Gela sa...

Visst är det härligt när allt börjar spira nu. Skall gå ut och se om det kan vara en balkansippa som jag har i ena rabatten. Den ser nästan likadan ut om jag ej minns fel. Blå pärlhyacinter bara älskar jag också. Ha en fin kväll/Gela

Rosor och ruiner sa...

Ja, man går där o kollar i rabatterna, för att se vad som överlevt. Mina rosor har fått sig en rejäl törn, så de är kraftigt nedklippta nu.
Jag håller tummarna för buddlejan!

sinneskatten sa...

Men vad mycket du har som blommar, det är en härlig tid nu när det spricker lite här och där.
Ha en skön dag i solskenet, själv skall jag sitta på föreläsning inne.

ormbunke sa...

Visst är Småland mycket skog. Men de små sjöarna och stenrösena är fina. Körde till Sandhem i söndags och vägen kantas ju nästan hela tiden av skogen. Vi var ju på barndop i Sandhems kyrka. Vilken fin kyrka det var. Det blänkte överallt där inne.Titta in på min sida där finns en bild på kyrkan.
Jag är också ängslig att min buddleja inte klarat sig. Ha de gott. Anita

Monica sa...

Mysiga vårbilder...:)
Tjingeling
Monica

karina sa...

Hejsan!

Visst är det tråkigt att en del växter inte klarat vintern, men jag är nog som du så jag får tåla mig till värmen kommer så man riktigt kan se innan den grävs bort "ler". Den boken ska jag titta lite extra på och här hämtas det böcker från biblioteket. Har svårt att sitta framför Tv när det är ljust på kvällarna så då är en bok bättre att njuta av. Ha det gott, Karina.

Ragnvi sa...

Morning o tack för uppmuntringskramen! Räcker så bra så! Jag fick ett positivt besked igår, äntligen!
Har nu suttit en god stund o njutit av dina foton! Underbara!
Kramen!
Ragnvi

Britt sa...

Här kikas det för fullt i rabatterna och nog händer det en hel del. Känner igen mig i att ibland dyker det upp saker som jag trodde var borta eller iblad vet jag ej om att jag har det. Ha det bra//Britt

Maria sa...

När jag ser dina bilder är det som att uppleva våren en gång till. Lite märklig känsla men fina bilder har du:)
Ha en fin kväll!

Kramar

Marie sa...

Jag har en del rosor som ser utt att ha gått hädan... Trist men så är det väl ibland!? Men jag hoppas in i det sista att det ska komma något litet livstecken.

Trevlig valborg!
Marie

Wickans värld sa...

Trevlig valborgsmässoafton!!

Tant Grön sa...

Kul att din jätterams har överlevt! Den är verkligen ståtlig.

Jag går också och spanar oroligt på min buddleja. Den har stått på samma plats i femton år, och det vore sorgligt om den gick hädan.
Men det har hänt förr att man fått skära ner den nästan till marken, och så kommer den igen sen.

Vi håller tummarna.

Ha en riktigt härlig helg!

@nemonen sa...

Tjusig vårkavalkad, och nu är våren här inte tu tal om annat.Trevlig helg.

Ingela´s blogg sa...

Det spirar hos dig ser jag, Kram