onsdag 30 september 2009

Så kom den..............frosten

och vemodet sänker sig.........någon höstdepression är det ju inte tal om, men nog känner jag mig lite låg.........fast det är mer ryggens fel än höstens! Klicka gärna på youtube-klippet så får ni lite passande musik till mitt inlägg:-)





På nåt sätt ska vi/jag städa huset och fixa mat och tårta till fredagens kalas.........får väl se hur det blir med det. Ja, kalas blir det förstås,men kanske inte i så välstädat hus. Men det blir ju på kvällen så det märks ju inte. Får väl köra lite hårdare med mitt knep........färska blommor överallt och så lite ljuslyktor här och var.

Jonatan fyller 18! Äldsta killen Sebastian kommer hem idag eller i morgon. Han har inte varit hemma sen i slutet på juli..............det har varit mycket i skolan!

Födelsedagsbarnet själv får förstås välja maten och det blir "chipsgratäng". Superlätt och jättegott. Bred ut chips på botten i en ugnsform, strö över kycklingtärningar och så häll champinjonstuvning över allt. In i ugnen och gratinera ca 10 min på 225 grader eller nåt sånt.
Färdiggrillad och urbenad grillad kyckling kan man ta om man inte är så många. Nu blir vi 20 personer, så då brukar jag köpa kycklingfilé och steka/grilla i förväg.
Lite sallad är ju inte fel till!


Tårta har vi inte bestämt vad det blir ännu. När de stora grabbarna var små och man hade världens energi så hade vi alltid speciella tårtor. Turtles-tårta var det några gånger. Jonatan han gillade Stinky som är med i Mumintrollen, så ett år gjorde jag en Stinky-tårta! Ja, jösses vad man höll på......................Ett år hade vi djungelkalas och hela släkten kom utklädd. Min pappa var Fantomen! Själv var jag gorilla......... Halloween-party har vi förstås också haft ett år. Då var jag häxa (och behövde knappt klä ut mig alls, enligt min "snälla" make!) och så bjöd vi på ett läskigt läskande bål när gästerna kom.

Våra två äldsta grabbar är både oktoberbarn så vi har brukat slå i hop deras kalas. För sen har jag ju ett novemberbarn också och man måste göra lite mer än bara ha kalas eller hur?! Som om inte detta vore nog så har vi bröllopsdag i oktober............fast det behövs allt lite "festande" på hösten!

Nej, nu behöver jag lite morgonkaffe känner jag. Ha en fin dag mitt i vemodet ;-)


13 kommentarer:

Bea sa...

Brrrrr....för frost! Men nu verkar många vara före mig med att att visa frostiga blommor, för det mesta har jag trott mig mig bo på världen kallaste plats och jag får lov att omvärdera saken nu! Vi har bara haft mycket lätt frost som inte skadat blommor som tex Dhalior och Rosenskära som är de mest känsliga, allt står grönt fortfarande :)trots att jag trodde att natten som gick skulle "skörda" allt.
Men så har vi haft en sällsynt vacker höst!
Må gott! /Bea

Lillebeth sa...

Ja du, vilka kalas vi har gjort;) Det måste vara underbart att få hem "äldsten".Vilka fina dagar ni får! Härligt. Och inte behöver man vara så där påhittig längre. Det är ju faktiskt riktigt skönt. Eller?
Och frosten, visst, hemskt. Hit kommer den i natt eller nästa och de har sagt SNÖ till söndag. Va???

Gunilla sa...

Vi har då klarat oss här än så länge. Det är väl havet som värmer fortfarande men kylan känns märkbart in på bara benen. Blåsten gör ju sitt till. sol 7 grader idag.
Kalas är roligt och din maträtt verkar ju himla lätt att göra och gott.

Ha en trevlig dag
Gunilla

Katarina sa...

Hej Annette! Hit till din andra blogg hittade jag av en slump - rimfrost och ryggont passar inte bra ihop! Det blir till att ta på en värmande yllekkofta. Hoppas ryggen blir bättre!

Britt sa...

Jag hade ju också en dotter som fyllde 18 här i aug. Tänk vad åren sticker i väg. Har också ett oktober barn men han blir 16. Huga vad det var kallt i morse, frost ute. Ha det bra//Britt

Moments of photography sa...

Ve o fasa för frosten som kryper närmare och närmare...brrrrrrr...

De låter ju riktigt gott det där chipsreceptet och så lätt, får man testa någon gång.

Tårtrecept...kanske man får komma med ett tips? Budapest...mums och så lätt att göra.

En liten fråga....
Jag har försökt nu i evigheter att lägga in en youtube-länk men får icke till det. Om du har lust så vill du kanske förklara för mej.
Maila mej gärna.

Ha en skön dag

Maria sa...

Nog är det lite vemodigt att frosten lurar runt hörnet, men säga vad man vill så är det något visst med frostbitna växter också. Hoppas födelsedagsförberedelserna flyter på smidigt.

ormbunke sa...

Ja, här var det också minusgrader i morse. Tur att jag tog in en del blommor igår. Men en del såg ut som om man kört dem i diskmaskinen.
Kul att vi kan roa oss med lite kalas.Anita

annette sa...

Oj, har Du haft så mkt frost, kanske bäst jag öppnar ögonen på morgonen, så jag inte missar den första halkan.
Så mkt kalas Ni har framför Er, egentligen är det ju nu på hösten det behövs en massa festlighter för att överleva, hoppas verkligen att Din rygg blir bättre så Du kan njuta av allt kul Ni har framför Er!

Kramar!

annette

Photos by Storm sa...

Chipsgratäng låter mysko. Kan det vara gott? Hoppas att du snart känner dig piggare. Inte kul med ryggproblem. Tänk att dt var frost i era trakter...redan/Lis

Ingela´s blogg sa...

Ja nu får man räkna med att skrapa rutorna på bilen varje morgon, men jag gillar hösten, krypa in, tänka ljus, älskar ljusstakar i alla former. Kram på dig i hösten!!

NinaVästerplana sa...

Jisses Anette! Den musiken var vemodig.... o vacker. Liksom bilderna!
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Jag tycker det är mysigt med den första frosten och även de kommande, jag gillar alla årstider, det är kul när det händer nått nytt i naturen, vilket jag saknade mycket i Spanien.

Det här med att städa, är det inte så noga med, ta du det lilla lugna och gå och småpynta som du beskrev det, det lät jättemysigt.

Det måste väl vara kul att din äldste son kommer hem och hälsar på efter såpass många månader?

Och du, tack för mattipset, det låter ju enkelt, jag föredrar att laga till snabba och enkla rätter, det måste jag prova.

En trevlig fest önskar jag er.

Solvarma kramar från Irene