söndag 16 augusti 2009

Fototriss - kommunikation

Fototriss denna vecka vill att vi ska illustrera "kommunikation". Jag har valt att visa några bilder från tidigare i somras.

Vi var ju i Kroatien och vår takterass gav oss möjlighet att se en typ av kommunikation. Båtrafiken med färja ut till alla små öarna utanför höll på hela tiden. En livsnödvändig kommunikation för öborna! Dessutom var båttrafiken en livlina under inbördeskriget i Jugoslavien. Zadar var belägrat en lång tid och den enda möjligheten att få in mat och livsnödvändigheter var genom färjetrafiken till en av öarna.
I Salzburg fick jag syn på den här bussen, som ju är ett kommunikationsmedel. Visst är den snygg! Undrar om det kommuniceras bland passagerarna eller om det är lika tyst som på svenska bussar?Till sist en bild på vad som kan hända om det är brist på kommunikation. Då kan det bli krig och elände och blir det riktigt illa så kan det byggas en mur genom en hel stad...............som tur är så är nu Berlinmuren ett minne blott. En liten del finns ju kvar för att vi inte ska glömma!!

Fler bidrag till fototriss hittar du här.16 kommentarer:

Amanda sa...

Bra triss, tycker även det är kul att höra lite historia bakom. Ingen favorit utan gillar alla som en helhet :)

Nukke sa...

Bra skriven ! Fina bilder men 1. är min favorit !!!!

cat sa...

En fin och tänkvärd triss! Jag gillar bilden på färjan bäst:)

princexswe sa...

Klockren kommunikationstriss. Första bilden ser skön ut. Härligt att åka båt.

Ulrica sa...

Så skönt att vi och framförallt de som bor i närheten slipper Berlinmuren. Ett sätt att strypa kommunikationen som inte gillas. Nej, låt den flöda fritt det vinner alla på:)

Paula sa...

härlig triss du visar och kul att höra om den... ha en skön söndag

christina sa...

Gillar dina reflektioner om kommunikation och muren på bild tre!

/christina

foto CHIP sa...

Resa bör man annars dör man - livsviktig kommunikation alltså :)

Amanda-Fotomix sa...

Vilken fin och bra triss du har satt samman. Alla som inte har kunnat kommunicerat med varande pga av krig och en mur. Jag vet hur det var för många när kriget bröt ut i Jugoslavien och hur det blev därefter. Nu ser det härligt ut med din båt som både turister och bofasta använder. Bussen lär nog ta en runt. Sedan är det kul att ha sett resterna av muren. Kommunikation är så mycket och något ingen kan vara utan. /Amanda

annette sa...

Mkt fin och tänkvärd triss, Berlinmuren är den bild som sätter sig på näthinnan, för den fanns under så många år och raserade så enormt mkt för massor av människor!

Ha en bra söndag!

annette

marie roxbro sa...

Härliga bilder...jag gillar bussen...läcker färg...p-skylten hos mig är nog uppsatt på skoj för den sitter inte vid någon parkering :-))...ha det gott

Britt sa...

Ja hur skulle det bli utan kommunikation.//Britt

Jah Hollis sa...

Fina bilder på veckans tema. Nu är det snart exakt 20 år sedan Berlinmuren revs. Jag har faktiskt en liten bit av den här hemma.

Tinkerbell ... sa...

Jag gillar första bilden mest ... får mig att tänka på äventyr!
Bussen är förstås också för härlig!!!

Susanna sa...

Bra exempel med mycket tanke bakom. Den första bilden är min favorit.

Milla sa...

Härlig tolkning...Berlinmuren har jag sett och det var tur att den kom bort..men Kroatien hade jag gärna velat uppleva ser underbart ut!