onsdag 26 augusti 2009

Bara lite funderingar om foto och fototeman..... och så lite blommor!

Det är kul med alla fototeman, men jag börjar få lite prestationsångest och undrar om jag platsar längre...........Jag beundrar verkligen alla er som är så duktiga på att fota och/eller som fixar och trixar i Photoshop. Det är fantastiskt att se alla häftiga bilder! Men jag som bara tar "vanliga" kort, så där rätt upp och ned börjar undra om jag ska vara med längre.........OBS!! Detta är ingen kritik mot alla proffsiga fotografer och redigerare...........absolut inte! Fortsätt med det ni gör. Detta är bara ett inlägg om min egen ofullkomlighet.........

Jag gillar temadagarna när man får klura ut en bild som passar till temat. Det är jättekul och jag försöker hitta något med "lite glimt i ögat"..........men ändå............ALLA har ju så proffsiga bilder! (Ja, nästan alla, en del har ju "vanliga" bilder precis som jag *ler*).
Redigering i Photoshop och liknande blir ju jättehäftigt och det är fantastiskt vad man kan göra med datorns hjälp! Men jag har inget intresse av att hålla på med det utan tar bara kort mer som en "dagboksanteckning" om ni fattar hur jag menar......Hmmm, jag får se hur jag gör..........

Här kommer i alla fall några väldigt vanliga bilder från min trädgård.


Först en kombination som jag är väldigt nöjd med. Det blir som små buketter i rabatten. Här är det rudbeckia Coconut Lime, en dubbel vallmo och en fingerborgsblomma!

Hösten närmar sig med stormsteg och den här höstrudbeckian sådde jag i våras och är väldigt nöjd med den. Cappuccino heter sorten och färgen är väl grym!

Den här bilden på mitt woodland ger mig höstfeeling! Rönnbär är väl höst och i år är första gången jag har rönnbär. Höst, men snyggt är det med de röda bären, nästan lite julaktigt!
Sjuklingen (Jocke) börjar krya på sig, så i morgon får han nog gå till skolan igen. Där var det skolfotografering. Det är väl bra men jag blir "galen" på alla skolkort och kataloger som kommer hem. Nu har jag ju bara tre stycken i vanliga skolan, men jag har ju haft 4 och ni kan tänka er............Tycker inte att det skulle skickas hem till påseende utan att man skulle få beställa om man VILLE ha. Jag som tar så mycket kort har massor med kort på barnen och inte behöver man ha klassfotot eller katalogen varje år. Dessutom kommer det särskilda kataloger med niorna..........
Trädgårdslusten ligger för övrigt på sparlåga, som vanligt vid den här tiden på året. Men lusten brukar komma tillbaka efter jul............
Det var allt för idag! Ha en fin dag.................Kram!

14 kommentarer:

gittan sa...

Vanliga bilder men från en alldeles speciell, unik trädgård! Det är inte fy skam! Gillar verkligen din Rudbeckias läckra färg. Är den perenn? Isåfall får jag nog se om jag kan hitta frön till den. Det finns ju massor av läckra Rudbeckior (förutom de fula rosa du vet "skrattar") och de berikar vekligen en trädgård. Skolfoton... usch ja. Det är väl ett gissel. Ungarna vill ju oftast ha småbildena för att kunna byta med varandra och de kostar ju en del dessutom. Jag har mängder med gamla skolfoton som egentligen bara är att kasta. För när man började plocka bland dem så blev det ju oftast billigare att köpa alla än att bara ta dem man egentligen ville... Ha en fortsatt bra dag / kram gittan

Lillebeth sa...

Jag gillar dina "vanliga" bilder mer. Det där andra är ja "bara" teknik, inte foto liksom. Foto för mig avbildar verkligheten, inte förskönar eller förkonstlar. För övrigt önskar jag mig en "mekaniker". Här får man (jag alltså) både besiktiga och stryka och allt annat. Fast jag har ju haft mina ungar mer utspritt över tiden o har bara en kvar hemma. till i vår då han tar studenten. Huh. Hur blir det sen?

LottaM ..ღ sa...

Här är en annan som lägger ut helt vanliga foton även om jag gillar att fixa i olika redigerings program, men de jag delar med mig i fototeman är helt vanliga foton.
Något proffs har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli.
Men jag fortsätter med de teman som jag alltid gjort, en del har jag hoppat av, man får så dålig respons från vissa bloggare.
Kan gå in och kommentera ca 40-45 st men får bara svar från ett fåtal tillbaka.
Gillar din blogg och dina foton på din trädgård + växterna. Så snälla fortsätt att dela med dig av din trädgård och dina helt "vanliga" foton det är ju det - det går ut på.
Ha en fortsatt bra dag!

Cyrene M Waern sa...

Men du lägger ju ut jättefina foton!!! Jag blir grön av avund när jag ser dina fina bilder på din trädgård, jag som inte har orkat lägga ner så mycket energi på trädgården i år. Ditt woodland är fantastiskt!!! För att inte tala om rudbeckian Cappucino. Foton på trädgården är ju det som inspirerar oss så snälla sluta inte lägga upp dina bilder (mina bilder är också som en dagboksanteckning inför följande trädgårdsår)!!
Dessutom ser du ut att ha fint väder på bilderna, här har regnet öst ner i dag...
/Cyrene

Ninni sa...

Känn inte så Anette. Alla har vi olika intressen och det du visar från din trädgård, dina resor och vardag är ju inte mindre värt än någon annans. Det är jättekul för mig som också är trädgårdsintresserad att få se hur du har det och alla vackra blommor som du odlar. Sen har det ingen som helst betydelse om bilderna är redigerade i något bildbehandlingsprogram eller inte. Det är ju bilden som sådan som betyder något.
Jag hoppas verkligen att du fortsätter att delta i de fotoutmaningar som du är intresserad av:)
Må så gott!
Kram Ninni

Jord under naglarna sa...

Jag har tagit uppehåll från tisdagstemat under sommaren, det enda temat jag är "med i". Jag redigerar inte mina bilder alls förutom att lägga dit namnet. Jag vet inte hur man gör... Men - jag önskar att få gå en fotokurs, men då inte främst för att kunna fixa bilderna.
Ditt wooland ser jättemysigt ut!

Livsnjutaren sa...

Tappa nu inte gnistan!!!

Jag kikar in i din blogg varje dag och njuter av dina bilder och att läsa de rader du skriver.

Jag är förvisso inte med i något Fototema, men gillar skarpt att titta på er som är.

Det är roligare att se vardagliga bilder utan redigering tycker jag.

Jag kan inte heller redigera mer än vad som finns i datorns grundutbud, alltså då beskära....

Önskar jag kunde trixa lite mer för det hade varit skoj att testa sina gränser lite, men tiden måste ju också finnas......

Ha en bra och kram från mej!!

Lilla My sa...

Äsch man gör så gott man kan. Jag tar också vanliga foton och det duger åt mig andra får göra vad dom vill. Är inte bra på att skriva heller men jag plitar ihop inlägg ändå...fniss.
Fina blommor i din trädgård har du och fina foton!
Vi hörs
Lotta

Susanna sa...

Ett bra foto har egentlingen ingenting att göra med hur bra kamera man har eller hur bra man kan redigera bilder - ett bra foto har med den som står bakom kameran att göra. Det är därför jag tycker det är så kul med alla dessa fotokedjor - det är ju tanken bakom som är viktig, och hur tanken kommer fram i bild. Att få ett tema och klura hit och dit tills man får en aha-upplevelse, och sen att gå in till andra och se hur de har tänkt. Jag har varit inne hos någon som helt och hållet struntat i temat och bara valt en bild de tyckte de ville visa upp - tråkigt.
Sen tillhör jag dem som gärna reigerar men lägger hellre ut en oredigerad bild i fotokedjorna än en som inte stämmer med sanninagen. Häromdagen la jag ut en gammal bild i bildligt talat, tio minuter senare slog det mig att bilden var redigerad så att den inte stämde med sanningen så jag bytte genast ut bilden till en oredigerad.

Oj, det blev en del skrivet här...jag tror det breror på att jag blev så förvånad när jag läste ditt inlägg - jag har ju alltid tyckt att du tar bra bilder.

Önskar dig en trevlig kväll!

Gärdsmygen sa...

Intressant tanke du tar upp.
Jag känner igen dina tankar. Jag är verkligen amatör men försöker lära mej mer och mer. Jag har haft en liten paus för att fundera över varför jag började blogga och vart bloggens utveckling gick. Jag har bestämt mej för att dra ner på fotoutmaningarna av olika anledningar. Jag tyckte det var jättekul men blev lite stressad av att hinna kommentera hos andra och dessutom av att säga rätt saker i kommentarerna. Humor som uppskattas hos någon blir helt fel hos någon annan. Är man dessutom amatörfotograferande handlar ju kommentarerna mer om den känslan man ser i bilderna. I alla fall har jag försökt hitta tillbaka lite till där jag började och jag kan ju själv se en utveckling i mitt fotograferande som jag är nöjd med. Photoshop kan jag ytterst lite om även om jag velat lära mej mer. Just nu vill jag lära mej mer om själva kameran, men det får ta sin tid. Jobb, familj och andra intressen behöver sin tid!! Kul att höra dina tankar!

Gärdsmygen sa...

Glömde tacka för tipset jag fick! Ska provas!

Photos by Storm sa...

Som jag redan sagt....stanna kvar så jag får läsa om dina killar, resor och trädgården. Dessutom får jag ju rapport om "nästan" mina barndomstrakter. På tal om Vättern, där krävs en varm sommar för att jag ska doppa mig. Kanske är det lite varmare i Huskvarna än i Ödeshög/Hästholmen eftersom där är så himla djupt. Ha en bra torsdag/Lis

Emma sa...

Tycker sällan mina bilder blir bättre av att fixas med, så jag brukar låta dem vara och vara nöjd med det. Det är ju de som avspeglar verkligheten. Förutom när man har jättetråkigt någon kväll och mixtrar med färger o så. :P Tycker du tar fina bilder också :)

Cecilia Artista sa...

Jag läste just din kommentar. Det är klart att du ska fortsätta! Jag tycker det är så roligt att följa dig och din vackra trädgård och så Ester förstås!

Jag blir också ibland lite bloggtrött. Bloggandet i sig är ju riktigt roligt men det kan ta såå mycket tid och livet finns ju där ute också. Jag försöker mest delta i de veckoteman jag känner för och hoppa över de andra. Utan dåligt samvete!

Ha en riktigt trevlig helg!