torsdag 21 maj 2009

Vilket väder vi fick och så lite blad........

Ojoj, vilket väder vi hade igår. Efter morgonens rejäla regn så klarnade det upp på förmiddagen. Men det var lugnet före stormen, för sen satt det i gång att åska och efter en stund var himlen kolsvart och sen kom..............haglet! Ett fascinerande skådespel är det - vädret!
Tyvärr mådde ju inte alla växter så bra efteråt, men de repar sig förhoppningsvis och gör nya blad........
Tog lite foton på daggiga blad häromdagen...........klicka gärna upp bilden!

Snart slår första vallmon ut. Detta är en jättevallmo som heter Salmon Glow och ska vara laxfärgad. Vi får väl se........
Midsommarblomstren har också slagit ut. De har invandrat från "vildmarken" och de trivs bra i trädgården och har spridit sig, men de är ett av de "tillåtna ogräsen".

Annars var det tältpremiär i trädgården i går. Vi satte upp några tält för att kolla vilket storgrabbarna ska ha på Sweden Rock. Sen skulle ju givetvis smågrabbarna sova ute, men det var nog rätt kallt.............fast de är rätt härdade. Vi hade nysnö en morgon när vi vaknade i alperna............en konstig känsla i juli...........och kallt som sjutton var det!
Nu skulle det kommit en bild men jag glömde lägga in den först och sen var det omöjligt att flytta ned den hit........... men som ni ser kom jag på hur man skulle göra!!


Idag ska det köpas lite mer jord och jag ska plantera i mina fönsterlådor.
Sen ska det förstås kollas på TV i eftermiddag. Jag är ju sportfåne och i maj är det en av årets höjdpunkter............Giro d'Italia på cykel. Väldigt spännande tävling, underbara bilder från Italien och kommentatorerna är underbara. Pratar mycket om trakten man kör igenom och om mat och vin! Så man kan njuta även om man inte gillar sport. I dag kör de i Cinque Terre så har ni Eurosport så kan ni kolla.............brukar starta vid 15-tiden.
Ha en fin dag!10 kommentarer:

gittan sa...

Vitt på marken har ju jag också - fast av ett annat slag (apelblommor) Men hu för hagel nu! Minns förvisso ett år då det haglade en dag i slutet av juni och det kom massor. Jag var tvungen att skotta fram en del växter för att de inte skulle frysa ner. Hoppas dina repar sig snabbt igen. Tälta är mysigt (om man inte är en pollen-familj)och jag kan förstå att grababrna gärna stannade ute i natt. Hoppas ni får ett par soliga dagar nu när vi är långlediga / kram gittan

Livsnjutaren sa...

Fyyy för hagel, det kan verkligen förstöra.......

Vacker bild på vallmon!

Ha en bra dag.

Monica sa...

Tänk vad vädret kan vara lynnigt....hoppas dina växter inte tog skada. Tuffa grabbar du har som sover i tält redan...
Tjingeling
Monica

@nemonen sa...

Hagel är inget kul för det kan slå sönder växter om man har otur. Jättevallmon är så vacker när det slår ut. Min är än så länge bara i knopp.

Annika sa...

Snacka om dramatik hemma hos er. Även här på Öland regnade och åskade det samtidigt som det vart strålande solsken. Som tur var slapp vi hagel iallafall. Haglet såg ganska stort ut oxå. Hoppas inga plantor blev förstörda. Nu ska jag åka runt på konstrundan som är här på Öland varje kristihimmelsfärd. Har ju mitt galleri stängt iår och det ska bli så kul att äntligen få se de andra konstnärernas saker. Ha nu en skön helg.
Ciao Annika

Ninni sa...

Vilket dramatiskt väder! Hagel är inte roligt för de stackars växterna.
Vallmon är ju lika vacker som knopp tycker jag. Verkligen praktfull. Att tälta i trädgården var alltid lika spännande, det tyckte våra barn också. Men dina är väl något äldre antar jag eftersom de ska på Sweden Rock:)
Ha en skön dag och njut av en liten utflykt i Cinque Terre, dit skulle jag också vilja...Men här är det mest fotboll från alla världens hörn som visas på TV:n...såklart!
Kram Ninni

Solvarm sa...

Hej Anette!

Oj det var en rejäl skur hagel ni fick. Här är det oxå vitt i luften och på marken, men det kommer från träden ett sånt mjukt och fint dun.

Ja, Vallmon är så vacker när det blommar.

Du låg väl inne i din sköna säng och sov?

En skön helg önskar jag dej, framför TVn eller i rabatterna eller vad du än tar dej för.

Solvarma kramar från Irene

Tillbaka i Göteborg

annette sa...

Hua mej vilket väder Ni fick, här var det ganska så bra, och idag har det bara blivit bättre och bättre, klarblå himmel utanför just nu, annars brukar det ju regna på folknykterhetens dag;)
Stackars Dina fina blommor och växter som sådant oväder på sig, men ofta så repar dom sig trots allt de små.

Ha det så bra både på jobbet och hemma!

KRAMEN!

annette

Pumita sa...

Neeej, är det sant?! När jag tittade snabbt på första bilden trodde jag att du hade tappat en stor påse med ris... ;D Nu kan det bara bli soligare. Sköt om dig!

NinaVästerplana sa...

Så tråkigt att blombladen blev skadade... hagelskurar är inte kul, hoppas vi slipper undan i år.
Men det är skönt att det äntligen kom lite regn... här är snustorrt!
Ha´t himla gôtt i hälja, trots jobb
Nina