måndag 18 maj 2009

Tovsippor och en rosa flamingo!

Äntligen blommar mina tovsippor! Ett vackert "ogräs". Ja, de är ju inte ogräs förstås, men de förökar sig som ogräs. Men de är lättrensade om man vill ta bort dom. Sånt ogräs är välkommet......................vackert och lättrensat! På första bilden ses dom i sällskap med ett annat sånt "ogräs" - pärlhyacint.

Visst är dom söta!

Man kan inte se sig mätt på dom!

Äntligen har jag också en rosa flamingo i trädgården!
Jaja, ta det lugnt.............det är ingen rosa flamingo i plast utan alldeles äkta vara!
I form av en clematis som heter Pink Flamingo. Söt som socker är den, eller hur?!Regn har vi fått i natt och på förmiddagen. Det behövdes! På eftermiddagen kom solen fram igen. Nu längtar man bara efter den riktiga värmen!


12 kommentarer:

Maria i Sennan sa...

Har också blivit med Tovsippa-så den sprider sej bra säger du...
Vi fick regn vi med--men nu lyser solen så gått igen.......
Må så gått Maria

Ninni sa...

Tovsipporna är helt underbara tycker jag. Jag har också såna hemma i min svenska trädgård! Inget fel i att odla "ogräs" :D.
Här är ju inte allt som det är hemma. Jag kommer för alltid att ha en förstörd bild av växtligheten...
Mycket av det som vi använder som krukväxter hemma Purpurblad, Flitiga Lisa, Monstera är sånt som så lätt sprider sig och finns överallt där de inte ska vara. Men så bor vi ju nästan i ett jättelikt växthus här i Brasilien.
Må så gott!

ylvahi sa...

Tovsipporna är lättodlade minsann. Kommer överallt där man inte vill ha dom,Men det gör inget. Jag har hittat dubbla tovsippor i ett gammalt stenparti. Dom är nästan ännu finare

Ha det bra Ylva

@nemonen sa...

Tovsippor vill jag bara ha. De är så söta så.

Karin sa...

de är jättefina, tovsipporna. jag rensar inte heller bort dem :-)

annette sa...

Hade jag en trädgård skulle jag odla mkt "ogräs" iform av tovsippor, bara älskar dem.

Ha en bra tisdag!

Kram //annette

Ulrica sa...

Ååå vilka vackra blommor.... Har insett att det inte växer allt för mycket blommor på tomten. SÅ det är liksom bara att börja om.... men det är mycket rådjur, harar och älgar här och de är inte blyga direkt. Och det trots att vi har hund:)

NinaVästerplana sa...

Min lilla tovsippa som jag köpte förra året har äntligen efter en vinter i kruka släppts loss i full frihet ;-) Tillsammans med en annan lite högre anemon som blommar senare...
Klematisen var superfin.... vad är det för typ????
Här kom 8,5 i natt o 2 i kväll... ack så välkommet!
Ha´t himla gôtt
NinaVästerplana

Ragnvi sa...

Godmorgon o tack för hjälpen med den doftande busken! Jag kände ju igen doften men kom inte på vad det var! Undrar om några hjärnceller har strålats bort också?!
Tovsippor är ju för underbara! Förra sommaren fick några plantor följa med mig hem från en gammal nedlagd kolonilott! Och i helgen som var flyttade vi dom till det som ska bli min nya trädgård, och såg nog några knoppar!
Kramen!
Ragnvi

Lillebeth sa...

Jag är en stor vän av Tovsippor. Planerar en hel liten backe. Har fröplantor på gånng. Härliga bilder!

gittan sa...

Såna sippor har jag nog aldrig sett - sockersöta! Den riktiga värmen... finns hos mig. Här har det varit bikini-väder både igor och idag / gittan (the bikini gardener) "fniss"

Tant Grön sa...

Vackra tovsippor! Det ser ut som om du har satt dem på rätt plats, för de ser mycket kraftigare ut än mina, som inte har börjat blomma än, och som är mycket mindre. Man kanske skulle flytta ett par till ett annat ställe och se hur de uppför sig...
Klematisflamingo, tjusigt, jag gillar verkligen djurblommor!