torsdag 9 april 2009

Torsdagsreflektion v 15

Min torsdagsreflektion blir denna...........det är påsklov, så Ester och jag har haft sällskap på morgonpromenaden. Oj, vad hon springer och rätt som det är har någon av brorsorna försvunnit och man måste leta upp honom. Äldsta brorsan är ju inte med, han kommer hem från Norrköping i morgon, fredag.


Annars blir det inte så "extremt påskigt" hos mig i år. Maken ska byta panel på mina föräldrars hus och jag jobbar lördag och söndag. Men lite påskägg ska vi väl hinna med mellan varven. Förhoppningsvis är alla lediga på måndag.
Det regnar hos mig och man riktigt ser hur gräsmattan grönskar, förutom på de ställen där Ester har kissat....................där är det brunt *ler*. Tur att man inte är så noga med gräsmattan.......Gräsmattan för mig är en öppen yta till lite lek och en yta mellan alla mina älskade rabatter. Gräsmattan krymper för övrigt lite varje år, pga att "någon" utökar sina rabatter hela tiden.
Fler torsdagsreflektioner finns det här.
Önskar er alla en Glad Påsk, med mycket mys och kanske också en massa solsken!

14 kommentarer:

sinneskatten sa...

Underbart att få vara hemma med sina barn på påsklov, den tiden ser jag tillbaka på med värme.
Men nu är det hög tid för mig att hoppa på cykeln jobbet väntar. Ha en jätteskön Påsk och njut!!!!!!!!!!!

Trebarnsmamman sa...

Hihi, hos mig är det omvänt, rabatterna krymper för vart år som går ;)
Du verkar ha en väldigt härlig hund! Läser dina inlägg om Esther och längtar tillbaka till den tiden då hundarna kunde stå i centrum. Just nu är de bara några som hänger på i en cirkus som snurrar så fort så fort kring barnen. Och tyvärr kommer de vara för gamla innan cirkusen hinner sluta snurra (de är 12 1/2 och 7 år gamla)

Glad Påsk!

Karin sa...

Jag vill också ha en hund :-) Vi är inte heller så påskiga här, men påskäggen ärklart viktigast. Och solen då, för den hoppas jag på hela helgen eftersom vi ska åka till torpet. Glad Påsk!

Bea sa...

Oj, finns det ingen snö hos dig, bara gräsmattor ;)fniss...
Ja, inte blir det så mycket påskfirande hos mig heller (jobbar), men lite pynt på utsidan, för att skynda på våren. Några blommor på köksbordet och med lite påskmat så blir det nog bra.
Glad Påsk! / Bea

Emma sa...

Men blommor är ju finare än tråkigt gräs :)
Hoppas ni hinner med lite påskmys trots allt jobb!

gittan sa...

Visst är deet härligt att få ha "barnen" hemma lite grann. För även om de nu är stora ocg N jobbat mest hela veckan så har vi ändå fått lite sköna lediga stunder tillsammans. Bara att sitta och prata en stund i lugn och ro är guld värt. Här blir det heller inte så påskigt i år. Dels för att vi har för mycket på gång och påskpyntet glömdes bort "ups" Men även eftersom jag ska jobba i helgen jag också. Den lediga tid som blir över SKA det byggas mur "ler" Nu vil vi komma igång. Bäst att fatta rollern och se till så att målningen av sovrummet blir klart idag. Ha en bra dag / kram

Anonym sa...

Vi ska inte heller ha det påskigt. Maken jobbar, och vi är egentligen inte så traditionsbundna av oss.

Hoppas att du får en underbar påskhelg med familjen trots att du ska jobba! Glad Påsk.

LottaM sa...

Påsken är inget vi firar och några ägg blir det inte för mig (allergisk). Annars blir det lugna gatan. Saknar en hund ibland, men vi har sagt ingen ny förrän viär pensionärer. Innan hade vi en collie trefärgad som lystrade till namnet Roy.
Glad påsk!

Cecilia sa...

Ha en riktigt trevlig påsk med din familj och Ester förstås!

Barbamorsan sa...

Tycker det är fint med rabbater men har tagit bort mycket av det pysslet, tiden finns inte och vill inte ha dem igenväxta :) Glad påsk!

Gunilla sa...

Ja nog får jag vänta tills det är dax att klippa rosorna för dom är täckta med snö ett bra tag till:o)
Kanske snörosor om det finns.

Vad härligt det ser ut att kunna sitta ute på gräset utan att bli blöt förståss.

Ha en jättefin påsk

Gunilla

Ingrid sa...

Visst är det härligt med påsklov. Även om vi nu är "daglediga" som märker vi av helgerna genom att våra kära turister dyker upp så fort det blir vår och skollov. Då lyser det i stugorna igen och det är så trevligt!

Ha en GLAD PÅSK! /Ingrid

Henry sa...

Ingen fara med gräset. Det kommer att grönska nu efter regnet!
Glad Påsk!

Marie Höglund sa...

Häääärligt med påsklov. Jag önskar dig och de dina en fin ledighet också. Glad Påsk.