fredag 10 april 2009

Fredagsfoto: lång

Denna fredag är det låååååååååångfredag och det är också temat för dagens fredagsfoto.
Kanske inte det mest vackra motivet men det är en väldigt låååååång vattenslang!


Jag, som är 60-talist, minns med fasa mina barndoms långfredagar..................årets tråkigaste dag. Till och med tråkigare och längre än dagen innan julafton! Inget fanns att se på TV. Det fanns ju dessutom bara en kanal i början av min barndom. Allt var stängt och det var bara så himla segt och trist. Nu är väl allt öppet biografer, affärer, sportevenemang och för de flesta så är det bara en ledig dag. Så även för mig och denna dag ska tillbringas i trädgården, som så många andra dagar.
Idag ska jag fixa min "nya" rabatt framför växthuset. Den som numera ska gå i gult. Lite växter ska flyttas till andra land och så ska jag gräva ned kompost. Förhoppningsvis i härligt solsken också. Vad ska ni andra hitta på?

21 kommentarer:

Ulrica sa...

Ja, en lång slang är onekligen bra att ha till hands i trädgården. Jag ska också börja pyssla så smått därute. Eftersom jag får lov att börja helt från början då trädgården har försummatsi många många år så ligger en del slit framför mig. Idag ska jag börja med att städa och väcka den så smått - se vad som finns kvar och vad som kommer upp. Sen får jag ta det i små små steg...

Ha en riktigt go dag... Kram Ulrica

Anonym sa...

På Tv och i radion spelade de dov musik som skulle på mina oss om lidande! Jadu, långfredagarna förr var verkligen tråkiga. Jag försökte en gång med att jag ville göra något på den långa och tråkiga långfredagen men se det gick inte för sig.

Sedan dess har det nästan blivit på andra hållet.

Idag ska jag inte göra så mkt. Kanske byta till sommardäck på bilen, eller något sådant trevligt!

Ha en glad och skön Påsk!
akson

Marie Höglund sa...

Ja som en lååååång ringlande gul orm, hujedamej ;-) Jag har en ganska komplicerad relation till min slang för det blir alltid trassel och C blir lika fundersam varje gång hur jag lyckas få till det. Jag skyller så klart på slangen ;-)

Maria i Sennan sa...

Jo dagen kommer nog att bli en låååång trädgårdsdag
Härlig helg vill jag dej önska
med massor av grönska
Maria

haspet sa...

Härlig tolkning av temat. Jag hoppas att det verkligen blir en riktigt lång fredag så man kan njuta riktigt länge utomhus. Ha det gott. // Peter

Siw Aina sa...

Jeg må n ok innrømme at langfredag nok ikke er annerledes enn andre helgedager lengre, men fridagen er god den. Likte tolkningen din godt. Du har nok rett i at hageslanger ikke utgjør noe vakkert motig, med de er utrolig praktiske da :)

Kadermo sa...

Lyckost som får tillbringa helgen i trädgården. Vi skall tydligen åka på motormässan på Elmia. Blir säkert en hel del foton därifrån.

NatureFootstep sa...

Fast ibland får man till det så bilden blir bra i alla fall.

Bitten sa...

Tur att inte allt är så sorgligt längre på långfredagen. Det var verkligen den längsta dagen på året, till och med längre än julafton.

Lilla My sa...

Avundas dig som kan flytta runt växter och göra rabatter i trädgården, du har ingen snö du men det har jag du kunde gått få lite av mig :)
Ha en skön långfredag i trädgården.

ormbunke sa...

Här har du fått till det med fredagsfotot "LÅNG" Jag som är ett X antal år äldre än dig minns att långfredag var den längsta dagen på året. Man fick inte göra någonting mer än att gå i kyrkan dom som var intresserade av det. Trädgårdsarbete var det inte tal om.
Vi har haft som tradition i familjen att vi äter grönkål och skinka på långfredagen men nu är vi så många så vi har slutat med det. Men jag och gubben skall smaska i oss av den sparade kålen sen jul och så finns det ju påskskinka att köpa.Synd om HV men dom kommer igen. Ha det skönt i solen önskar Anita

Vita Stunder sa...

Blir ju inte bara LIITE avundsjuk på dig som får hålla på och greja i ditt växthus och låta fingrarna må gott i jorden - men det är du självklart värd! :)

Saknar det.. Och hoppas snart att jag hittar ett litet ställe där jag kan få utlopp för mina växtliga lustar så att säga.
Idag ska jag packa upp mina paket som kom från Norge igår. Mycket vackra stegar (som jag har tänkt ha i mitt växthus/trädgård när det nu blir..) JA.. man måste vara förutseende! ;)
Jag får ha dom inne så länge och plantera nåt vackert och ställa på dem 'under tiden' :)

Annars ska jag försöka att ha en fin dag - och blir det inte det, då blir det BLÅKULLA!! ;)

Ha en härlig dag och njut i din trädgård!
Kram Anna

Amanda sa...

Ormskräck, hjälp!!! Nu ser jag att det är låånga slangar. Tack och lov, annars hade påsken blivit förstörd./Amanda

Gärdsmygen sa...

Vädret är strålande idag och jag hoppas att dagen blir lååååång så jag kan njuta. Kul bild!
Glas Påsk!

Kerstin sa...

Vet du, jag tänkte just idag på hur min barndoms långfredagar brukade se ut. Och det är precis som du beskriver det. Den tråkigaste och längsta dagen på hela året och det där med tv hann jag tänka också. Det var tråkigt på både tv och radio och tv:n hade bara en kanal.
Jisses vad gammal man känner sig helt plötsligt. ;)
Men hur som helst, du har en rolig tolkning av dagens tema. :) Här har det snöat för omväxlings skull så maken har skottat på morgonen. Inget trädgårdsarbete här inte. :)
Ha en jättefin påskhelg.

Cecilia sa...

Det var en låång slang! Ha det skönt nu i trädgården med allt pyssel under påskhelgen! Hoppas solen skiner på dig hela tiden!

@nemonen sa...

Den längden är väl lämplig när man har en stor trädgård. Ja den är till och med ett måste.

Anonym sa...

Elmia-rapport: trångt, massor av läckra fordon, inte så många foton dock....

NinaVästerplana sa...

En go o gla påsk önskar jag.....
Min barndoms långfredagar var lika långa som dina men min rebelliska ungdoms var desto roligare... jag var med i SSU o de ordnade dans på långfredagskvällen i Sjuntorp. En liten ort utanför Trollhättan.
Ha dé himla gôtt
NinaVästerplana

Fotsteg i Rabatten sa...

ja, jättelånga slangar. Men visst är det bra att ha.

Anonym sa...

Oj vad glad jag är att jag har sluppit så långa långfredagar.
En lång slang är verkligen lång och en jättebra tolkning på temat.

Glad fortsättning på påsken!