onsdag 15 april 2009

Mer vårbilder...

Tog med sonens kamera på skogspromenadet idag! Oj, vad mycket mer inställningar det går att göra på den. Vad sägs om "museum", "strand", "snö", "fest", "natt" osv. Museum var lite kul, den gjorde kameran helt tyst........Nåväl, jag körde på "landskap" och "blommor" och så här blev det.
Först en döende träd, som trots allt är vackert i sitt förfall.
En "kokande" groddamm. Jösses, här skulle man filmat i stället. Stora grodor simmar omkring och "håller på". Den liksom bubblar och kokar i vattnet.......

Fröken spanar efter ekorren i trädet. Det ser rätt kul ut när en 40 kg hund hoppar efter en ekorre. Ekorren hoppar mellan träden och Ester hoppar på marken under träden.......Annars är vi trötta idag efter nattens kattjakt...............fy, de slogs i natt. Under vårt trädäck. Vi var ute och tog med Ester i koppel. Räckte att hon skällde ett par gånger så tystnade katterna...........ett tag..............

En vitsippa i rosa klänning.Druvfläder/falsk fläder. Visst är de vackra i knoppstadiet!En söt liten gul blomma jag hittade i en blöt och skuggig del av skogen...........................det fanns massor!
Alla anti-katt-tips mottages tacksamt. Vi vill sova!


8 kommentarer:

@nemonen sa...

Många vackra bilder. Ja grodorna är lustiga att lyssna till i dessa parningstider. Faktiskt riktigt roligt en stund.Har inga tips angående katter. Skulle själv behöva tips. Jag blir så arg på katter som rafsar sönder i landen. Hjorthornsolja använde jag förr men jag tror inte det går att köpa numera. Det dränkte jag in träbitar med och la i landen och det hjälpte.

Vittran sa...

Vackra bilder. Grodorna hörs ända upp till huset här.
Pelle har inte sett ekorren här än. Tur är det annars hade det varit en vild jakt ute. Pelle hade slutat att lyssna på mig och bara tittat efter ekorren.
Katttips är jag inte bra på. En näve blåbär brukar fungera men då behövs en bössa.Nä skämt och sido jag vet inte, en hink vatten kanske. Slangbåge om man är träffsäker.
Jag saknar också hjorthornsoljan. När jag kommer på katterna i rabatterna brukar jag jaga dom med vattenslangen. Ibland hjälper det att lägga på gödsel i rabatterna, lätt för mig att säga när jag har egen hästskit.
Det är bra att du håller Ester kopplad för en del katter flyttar inte på sig för en hund. Har haft en sådan här. Det kunde ha slutat illa om jag inte hade kommit.
Trevlig kväll! Tack för tipset om vallmo.

Lena sa...

Vilken söt gul blomma du såg och fotade på promenaden. Här hos oss har det börjat tina nu och är ganska blött efter vägarna, kunde idag ställa lite fler utemöbler på plats. Det är som en härlig tid nu och härligt gå promenader nu. Spanade lite efter om någon vårlök börjat titta fram här där det tinat men inte än, för mycket snö än men snart är det varmare här med, solen värmde väldigt idag. Ha en trevlig kväll.

Ulrica sa...

Härliga vårbilder. Så skönt att få vandra i skog och mark... jag får kolla himlen från mitt kontorsfönster:(

Men jag trivs ändå:)

Bea sa...

Ja, nu händer det både i naturen och trädgården. Det är liv och lust i varje hörn ;) Vårkänslor på alla håll och kanter ...fniss!
Härliga vårbilder, vitsippan i rosa var sååå ljuvlig!
Kramen! / Bea

Ragnvi sa...

Morning Anette! Hoppas ni fått sova inatt!
Blev inte mycket fotat i stadsparken för mig igår...ingen bra dag helt enkelt!
Kramen!
Ragnvi

Lilla My sa...

Det är ju inte kul om katterna för liv på nätterna men några tips mot hur du ska få bort dom vet jag inte, tyvärr. Finns ju såna där medel att spruta i krukorna och där man inte vill att dom ska krafsa men det tror jag ändå inte hjälper i ditt fall.
Fina foton du tagit.
Vi hörs /Lotta

Gunilla sa...

Jättefina bilder.
Här har inte grodorna börjat spela ännu. Det är väl för mycket snö och is.
Dammarna ute på sommarstället är frusna ännu och där brukar vi ha massor.

Ha en fin dag

Gunilla