torsdag 15 januari 2009

Äntligen lite sol och det allra första vårtecknet!


Man blir så glad när man går ut på morgonpromenaden och möts av en sån här himmel. Solen är på väg att titta fram..........


Mossan finns överallt i "min" skog. Här håller den på att krypa uppåt i eken. Lite som en skyddande filt över "foten" på trädet.......


Det var minusgrader i morse och frosten gör "glitter" i naturen. Fint är det och marken är hård att gå på, så man slipper halka omkring i lervällingen, som jag fick göra igår!


En pytteliten bit av skogen är bokskog! Åh, vad det är vackert. Jag blir så avundsjuk på alla i Skåne, som har så stora bokskogar.............Här är lite mer mossa, som fått "florsockertäcke" av frosten.En gammal björkstam håller på att täckas av svampar. Minns inte vad de heter de där svampar. Nån som vet?

Så till vårtecknet! En snödroppe som är på väg att slå ut. Är inte det ett härligt vårtecken?

Idag blir det väl det vanliga hushållsarbetet. Son nr 3, T, är hemma och är sjuk. Tänk vad vi är bortskämda.............jag har ju varit "heltidsmamma" sen han föddes för 12 år sedan. Tänk vad många "vem ska vara hemma när någon är sjuk-diskussioner" som vi har sluppit. Tänk vad mycket pengar vi har sparat åt staten!! Inga VAB-dagar här inte.

Det är tredje dagen han är hemma, men idag är han piggare och sitter i köket och gör läxor!
Han har en stor inlämningsuppgift om Sydamerika. Den ska betygsättas, för nu i sexan får man skriftligt omdöme. Han satsar på MVG. Tänk att det faktiskt hjälpte att få igång honom med "betygshot". Han är smart men lat brukar jag säga. Han gör inte mer än han behöver i vanliga fall.......Så betyg för faktiskt med sig lite gott också (fast det har jag ju tyckt hela tiden).
Ha en bra dag!


6 kommentarer:

Maria i Sennan sa...

Hejsan-Svampen du hittat e en Ticka-Snödrope-då kanske det blir vår i år också
Maria i Sennan

Veronica sa...

Verkligen fina bilder! ÅÅÅÅÅ jag gillar verkligen mossbilden!
=)

Wickans värld sa...

Tänk att vi bor i samma land! Här är det drygt en halvmeter snö o just nu 20 grader kallt ute!
Längtar verkligen till våren när jag ser dina bilder!

Ragnvi sa...

Hej på dig! Nej, ringde ingen doktor idag heller! Blir sååå less!

Men du, en snödroppe! Blir genast lite gladare!
Håller tummarna för sonen gör jag också!
Kramen!
Ragnvi

Tesa sa...

Tror att barnen tycker det är väldigt skönt att slippa höra diskussionen...mina har ju alltid haft bägge hemma även om vi inte är inne hela tiden..VABat har jag nog aldrig gjort jag heller..
Härliga bilder du har tagit...jag väntar sååå på min kamera så det känns trist att använda den gamla så det bli inte mycket fotat

Mollan70 sa...

Jättefina bilder är det.
Så otroligt skönt att du har haft möjlighet att vara hemma så många år.
Hur klarar ni det ekonomiskt?