onsdag 15 januari 2014

Tulpaner, tulpaner, tulpaner.......

 
Jag såg att det var tulpanens dag - ett alldeles utmärkt tillfälle att rota i arkivet och blogga lite. Jag är ingen tulpan-människa egentligen. Känner inte att jag måste ha en bukett tulpaner så snart det går efter jul, men fina det är dom.
 

 Om jag nån gång köper tulpaner så brukar det bli buketter med blandade modeller och färger.....
 
 ......som den här, som jag i och för sig har fått av mamma, men hon känner mig :)

Ute har jag inte haft tulpaner, för jag bor vid skogen och det finns mängder av rådjur. Jag satte tulpaner första året vi bodde här och de har alltid blivit uppätna. Sen fick jag lökar nån gång när jag prenumererade på någon tidning och se dom fick stå kvar!!

 
Det är de här röda som glädjer mig varje år! Så för några år sedan upptäckte jag att rådjuren mer eller mindre höll sig borta från min trädgård och jag misstänker att det beror på damerna som ni kan se till höger i bloggen, hundarna Ester och Nitza alltså. Så  för två år sedan så vågade jag testa igen och se det gick alldeles utmärkt och året därpå blev det  ännu fler och minsann så kröp det visst ned lite lökar i höstas också.....

 
Så numera ser det ut såhär!! 
De här med grön rand gillar jag mycket!

 
 
I min trädgård är det som vanligt en salig röra, så även bland tulpaner - precis som det ska vara!
 
Kanske blev jag en tulpan-människa till slut i alla fall!
 
 
 


4 kommentarer:

lavendia sa...

Du verkar inte tycka illa om dem iallafall. Tulpanen alltså.
Jovisst har du rätt att vintern behövs också. Men just nu uppskattar jag den inte.

trädgårdsdrömmar sa...

Hos mig får jag sätta när runt allt som rådjuren gillar.Inte så kul när tulpanerna blommar men annars så försvinner allt i deras munnar.Bra att dina vovvar får dom att hålla sig borta.
Kram/Gunsan.

Rosor och ruiner sa...

men se där, det bor nog en liten tulpanlover i dig ändå! Du har ju massor i trädgården! Visst är det bra med hundar, man slipper rådjur i trädgården =)

Ha det gott! Kram Gunilla

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag älskar tulpaner - och har dom framförallt ute. Men...nu har det synts rådjur i trädgården. Alltså innanför staketet i "innerträdgården" så nu blir man ju orolig..... Jag tror inte Santos
är tillräckligt stor för att avskräcka dom!
Susie