måndag 23 juli 2012

Monets trädgård och lite till......

Här kommer en massa bilder från besöket i Monets trädgård. Givetvis så öppnade sig himlen när vi kom dit och det ösregnade hela besöket.............därefter gav kameran upp, men en av sönerna hade med sig sin kamera och "räddade" resten av semestern! Jag låter bilderna tala för sig själva.....Nåja, Monets trädgård vara bara en "parentes" i vår Frankrike-resa.....åtminstone för vissa i familjen ;-D


De uppskattade mer besöket här på Disneyland! Ja, det var kul, men nu har vi varit där 3 gånger med lite olika antal barn med oss, så nu räcker det nog för oss föräldrar! Fast det är helt klart värt ett besök.Lutande tornet i Paris har ni säkert inte hört talas om, förrän nu, fast i detta fall så är det mer fotografens fel!


Här är det obligatoriska fotot där jag är med. Det blir inte så många på mig, men ett på varje plats vi besöker. Kyrkan är förstås Notre Dame.
Place de la Concorde är ett något rörigt ställe. Härifrån går Champs-Elysee. Just när vi var där byggdes det läktare mm. inför 14 juli paraden och målgången för Tour de France.
Champs-Elysee på väg mot Triumfbågen. Mycket bilar är det och vi var glada att vi åkte i en turistbuss. Tycker det är så bra att ta en guidad rundtur när man kommer till en sådan här stad.


Efter Paris, så åkte vi mot Normandie och på vägen dit stannade vi alltså vid Monets trädgård, men det har ni ju redan fått sett foton på!


I Normandie hade vi två platser som var "måsten". Först ut Mont St Michel - fascinerande! Högvatten när vi kom dit och lågvatten när vi åkte därifrån. Numera går en väg så man kan ta sig dit för jämnan. Tyckte mina söner var lite fusk..........
Härliga små gränder och många, många trappor............och fin utsikt när man väl kom ända upp! Ooops, vart tog vattnet vägen!  Skumt vilken skillnad det var på bara två timmar.


Ännu ett måste i Normandie var förstås Invasionskusten och denna gång åkte vi till Omaha beach. En av stränderna som amerikanarna landsteg på. Vi var också på ett museum och så besökte vi Pointe du Hoc, som var tyskarna befästning emellan Omaha och Utah Beach.På klipporna över Omaha Beach så finns den amerikanska krigskyrkogården. En mäktig upplevelse.......


Vackert och hemskt på samma gång liksom........svårt att beskriva...........Tidvattnet är som sagt väldigt märkbart här vid Normandie - inte så lätt att ta sig ut från denna hamnen!!


Till sist lite gott och blandat från min egen trädgård........Hoppas ni tyckte om "rundturen" och ha de så gott så länge. Nu återgår jag till den lata semestern ett tag till......och snart börjat OS! Kul!

11 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Måste ha varit intressant och givande resa på många sätt. Monets trädgård är vacker.
Ha det gott

Lena/isis sa...

Dit vill jag nån gång....Ser jätte fint ut.Och i Paris har ni varit :-) Kul. Fina bilder.

Kram

samson sa...

Vilken fin resa ni har varit på Monetsträdgård skulle jag vilja besöka
ha en fortsatt fin semester
maggan

Ölandsvindar sa...

Åh, Monets trädgård!!! Vilken otur att det regnade, men så vackert ändå. Och du, din trädgård verkar Monetinspirerad. Du ligger inte långt efter.
Kram
Kerstin

Suss o Kai sa...

Ser ut som ni haft en underbar semester med massa vackra blommor :) Kram Suss

Elzie sa...

Tack för den rundturen lite överallt här i Europa. Den trädgården hade jag, som sagt, gärna sett. Och Disney, nja, möjligen med något barnbarn då, haha.
Ja, nog är det underligt hur snabbt vattnet försvinner vid ebb.Var likadant i Norge en gång när vi var där. Ser kul ut med segelbåten som står precis rakt upp. Den har stagat fast sig ordentligt i kölen, haha.
Och din trädgård är minsann inte sämre. Så fina blommor du har.
Hoppas du får en fin helg. Jag vet vad jag ska göra - jobba!!
Kram Elzie

Susie på Stjärnarve sa...

Ärligt talat så tycker jag att bilderna från din trädgård var minst lika vackra som dom från Monets! Jag har vänner som varit där, men dom blev inte heller så där vansinnigt imponerade.
Sån här ö med vatten runt om har vi besökt i norra England. Det fanns skyltar om tidvattnet - fast väldigt svårförståeliga. Det var inte så mycket folk där, men när en engelsk bil med husvagn åkte ut, så hängde vi på. Sen vågade vi inte stanna längre än någon timme innan vi körde tillbaka på "vägen" där det låg tångruskor mitt på. Och mycket riktigt, efter bara en liten stund så var tidvattnet på väg in och jäklar vad bråttom en del hade att köra från ön!

Anonym sa...

Säger bara... åååh!! =)
Wickan

Ingela sa...

Oj vilken resa ni har varit på, där hann ni med mycket. Ni måste ha läst på ordentligt innan ni åkte förstår jag.

karina sa...

Hejsan!
Typiskt att jag missade den trädgården, men Eifeltornet har jag varit högst upp i. Så tack för rundvandringen och det verkar vara en fantastisk trädgård att vandra runt i. Ha det gott, Karina.

Pumita sa...

Du ser ut att ha haft en givande resa, trots regnet! Kul att du delar med dig så man får lite inspiration för nya resor. Fast Disneyland hoppar jag över. ;)