söndag 6 maj 2012

Söndagsmorgon!

Sitter här och njuter av tystnaden..................bara ett och annat fågelkvitter hörs utanför fönstret. Familjen och hundarna sover sött. Jag är ju morgonpigg så här års och snart ska jag åka och jobba.

Här har varit lite "tumultartat" senaste tiden (mer om det senare) men lite har det hänt i trädgården i alla fall.


Har ju varit på lite inköpsrunda och på baksidan har det planterats två nya buskar. Tack vare snälle sonen som gräver åt mamma. I den blå cirkeln en vit syren (en alldeles vanlig en). I den röda cirkeln en skogsolvon eller som den brukar kallas snöbollsbuske. Snöbollsbusken är ju placerad i min "månskensrabatt" som bara har vitblommande saker i sig. Tyckte vi behövde "ombona" lite. Så förhoppningsvis så växer dom snabbt och skyddar lite från insyn.


Hela trädgården är nu hundsäkrad. Man kan ana staketstolparna men inte syns det mycket. Det känns som om vi fått tillbaka baksidan. Jag tycker inte om att ha hundarna uppbundna, men vi har inte kunnat ha båda lösa. Ester är inga problem, men lill-tjejen har spring i benen och vill hälsa och leka med allt och alla. Det är rätt mycket "trafik" av människor, hundar, cyklar mm. på skogstigen.


Insektsholken har kommit på plats. Nu återstår att se om den får några invånare.


Tog med kameran på hundpromenaden häromdagen. Vitsipporna är verkligen fantastiskt många i år. Vår skog är en riktigt vitsippsskog. Det är ju för väl att de trivs i min trädgård också!

Nu till "tumultet"..............jo, jag var på rutinkontroll på vårdcentralen. Ett vanligt cellprov. Var där så tidigt och ingen annan patient i sikte, så jag frågade om de kunde kolla mitt blodtryck när jag ändå var där..........sen var cirkusen igång.  Jag hade jättehögt blodtryck! 

Fick gå upp till distriktsmottagning och kolla igen. Fick återkomma några dagar senare och fick tid hos läkare dagen efter.........Blev undersökt på alla möjliga sätt. EKG visade att inget var fel med hjärtat i alla fall. Skönt. Lämnade en massa prover och i morgon ska doktorn ringa mig. Förhoppningsvis så är det "bara" högt blodtryck och inget annat som ligger bakom.  Det där cellprovet har jag inte fått svar på heller............det har man liksom glömt bort!

Nu ska jag göra mig redo för jobbet. Idag börjar jag med utvecklingssamtal med chefen, vilket kan bli "intressant". Vi har inte riktigt samma syn på livet, chefen och jag ;-)

Ha en fin söndag, så ska jag försöka återkomma snart igen...............jag ser att det är mycket på G i trädgården:-)

7 kommentarer:

samson sa...

Ett staket eller nät runt tomten är guld värt när man har hund dessutom skönt för hundarna att kunna strosa omkring lite som de vill
Lycka till hos chefen
och allt annat
ha en fin dag
maggan

Vivi sa...

Hei!
Det er deilig å kunne sitte litt alene på en søndagsmorgen. Jeg gjør også det!
Ser ut til at du får sol i dag og det er herlig. Hos meg har det surt og kaldt noen dager, men i dag får også jeg sol.
Jeg skal ut i hagen, og jeg håper du også får en fin dag i hagen din. Søndagsklem Vivi

gunsan sa...

Morgonstund har guld i mun säger man ju och det stämmer.Bara fågelsång och sig själv.Hoppas dina prover visar att du är frisk.Kanske får du tabletter mot högt blodtryck.Kanske inte det värsta att råka ut för.Håller tummarna för att ditt cellprov är bra.Kram

Suss o Kai sa...

Hoppas det löser sig med blodtrycket. Det är väldigt vackert med vitsippor i skogen :) man bara njuter av synen Kram Suss

Rosor och ruiner sa...

Hoppas det ordnar sig med blodtrycket, vilken tur att du bad dem kolla, sånt känner man väl inte annars.
Nej, chefer är man inte alltid överens med, min är bra på alla sätt men vi tycker lite olika när det gäller min arbetstid...hon vill att jag jobbar heltid men se det vill inte jag =)
Ha det gott och så håller vi tummarna att det blir bra med blodtrycket och cellprovet.

Monica sa...

Staket ja det hade jag med önskat ibland,,men det blir för dyrt.
Njut nu i trädgården så går säkert ditt blodtryck på rätt håll , sköt om dig och dina hundflickor får du hälsa. kram Monica

Cika sa...

Så vackert det är med vitsippor! Tråkigt med din hälsa, inte trevligt att gå omkring och oroa sig! Hoppas att du får svar snart! Och att samtalet med chefen går vägen : )
Ha det bra!
/Cika