måndag 5 december 2011

Snödax och lite inredning!

I morse vaknade man till en vit värld! Alldeles lagom mycket.........3 centimeter ungefär. När "damerna" och jag gick på vår morgonpromenad så skymtade man solen mellan träden.

Det blir allt mycket ljusare och vackrare. Nackdelen är ju att inte marken är frusen och man ser inte leran under snön!

"Damerna" var mer än nöjda men snön och gick mest med nosen ner i marken. På nåt sätt blir lukter mer spännande i snön tydligen.


Senaste veckorna har vi hållit på med att renovera vårt flitigt använda vardagsrum. Soffan hade sett sina bästa dagar och vi hade beställt en ny........som helt plötsligt kom 3 veckor för tidigt, när hände det senast??!Här har vi börjat riva ned vår fondvägg.............

....och nu ser samma hörn ut så här. Gardinerna är desamma som förut. På övriga väggar sitter vita tapeter med lite "glitter" i...........ja, ni läste rätt VITA. Jag är inte precis känd i bekantskapskretsen för vita väggar, men nu har det hänt! Detta rummet ligger lite "mörkt" till så då må det vara hänt!Den kära gamla IKEA-soffan Ektorp i hörnmodell har varit fantastiskt bra. Många undrade om vi var galna som köpte en vit soffa med 4 barn, men se det var vi inte. Som jag har tvättat detta överdrag och lika fint var det efter tvätt. Ja, det kan man inte se på bilden, för efter sommaren gick överdraget inte att tvätta mer..........en del av dynorna föll sönder och till slut fick hundarna fri till gång till soffan! Det syns eller hur ;-)


Nu är det hundförbud som gäller i soffan igen och det går bra. Förmodligen är inte denna soffa lika skön att ligga i......Ja, färdigt är det inte ännu i vardagsrummet. Maken är borta ofta på veckorna och nu i juletider så jobbar jag mycket extra helger, men det får ta den tid det tar. En matta har vi sett som vi ska köpa när vi har sparat lite och så ska det in någon ny "bokhylls-historia" när vi hittar någon vi gillar.

Det var allt för idag...........ha en fin vecka!

12 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Oj, så fint ni gjort det med nya soffor och annat fix!
Visst behövs det förnyas lite nu och då, vi pratade lite grann om det igår också så början är gjord ;)
Må gott! /Bea

himlaverket sa...

Nämen, så fint det blir.
Vår Eketorp är 10 år å mannen vill byta men jag försöker snåla in i det längsta. Jag älskar den. Hos oss är det dock inte hundar som varit på den, men typ tiotalet tonåringar åt gången i lan å filmkvällar.
Roligt att S gifter sig. Jag tror E gör det nästa sommar. Dock inte så dyrt som sin syster, för hon fick betala kalaset själv, annars hade vi fått flytta ut i en koja i skogen;)
kramis Ulla

Christina sa...

Så fint ni har fått det! Här har vi fått 5 snöflingor! Stora blöta saker, som försvann lika fort som dom kom!/Lila-Christina

samson sa...

vad roligt att förnya hemma och få det fint lagom till jul,jag tycker att nu räcker det med snöandet,både hunden och katten blir lite fundersamma var sjutton är fåglarna som kvittrara,ha det så gott,maggan

Mia sa...

Så kul när man kan förnya lite och fint blev det ju verkligen.
vad fint med lite snö också , vi har inte fått nån ännu...
kram

Britt sa...

Här hade det hänt mycket ny soffa och ny tapet snyggt//Britt

Knatten sa...

Hej. Det var ju riktigt längesen vi sågs!!
Vi har oxå ny soffa!!! Kul när man äntligen gör slag i saken. Fast jag tycker det tar tid att vänja sej vid hur man ska sitta=))).
Önskar dej en skön dag. /Knatten

Lotta sa...

Hittade till din blogg idag, jätte fina bilder och jag gillar blandningen! Här spöregnar det så jag är lite avis på snön! Ha en fin Luciakväll och välkommen att titta in hos mig.
/Lotta

Rosor och ruiner sa...

Så fint det blev, med både ny tapet och soffa! Hoppas den är lika skön som Ektorp. Vi har ektorpfåtöljer men våra är ljusbeiga och måste kemtvättas, hade kanske varit smartare med den helt vita som gick att tvätta själv. Behövde den strykas efter varje tvätt, för det var nog det som avgjorde att jag tog den beige som man inte behöver tvätta riktigt lika ofta.
Ha det gott! (kan tänka mig att det är mycket jobb nu så här på sluttampen inför julen..)

Petit Eyekiss sa...

Vissa möbler bara älskar man. 1968 köpte jag två höga snurrfötöljer på Ikea, och dessa fick så småningom bli omklädda tre gånger. Det var med sorg i hjärtat, dom fick gå till tippen 20 år senare;-)Om jag ska köpa mig en ny fötölj att sitta i framför TVn, då blir det en Ektorp.Har provsuttit den och jag som är liten kan sitta, på de mest omöjliga sätt i den.
God Jul om vi inte hörs innan!
Elisabeth

Monica sa...

fin det blev ,, hundar och soffor förstår om du har förbud,,vi har det i en av våra soffor,,men inteden svart grå..

önskar dig och dina ladies God fortsättning och Gott nytt år Kram Monica och pojkarna pudel

anemonen sa...

Va fint med vit soffa. Jag tänker köpa den modellen och nu har jag fått belägg för att den är bra Eketrop alltså. Man kan visst byta klädsel om man tröttnar. Vitt är fint där det är mörkt så jag tror du kommer att trivas med den vita tapeten.