söndag 24 april 2011

Nytt i trädgården!

Det går i en rasande fart och man kan nästan se hur det växer! Vilken påsk vi har haft......inte ofta man kan gå i shorts och t-shirt på påsken. Det är bara att njuta så mycket man kan. Grillpremiär har vi inte haft ännu, min make är minsann ingen grillfantast, i motsats till alla andra män här på gatan, men oj vad det luktar gott när de andra grillar........jo, jag skulle förstås kunna grilla själv, men då måste ju någon annan stå i köket och fixa allt det andra och där är vi inte ännu i jämlikheten i familjen ;-)
Söta balkansippor!

Bollviva, som jag drivit upp från frön en gång och som numera har blivit massor med små plantor.


Det här är också tidigare än vanligt.Vår gräsmatta på baksidan full av överblommade videkissar. Vi sparar alltid räfsningen av gräsmattan tills alla har ramlat ned.......


Har varit på tiggarstråt hos min gamle far...................visste att han hade en gammal spade och den fick jag, inte för att han förstod varför, den var ju inte så bra att gräva med........Ingen annan i familjen förstod heller och när jag förklarade att den skulle vara prydnad i min rufsrabatt så skakade de bara på huvudet ;-D

OPERATION HUNDSÄKRING!


Här ser ni det nya staketet i carporten. Det ska förstås målas också och bli likadant som det till höger.


Mot baksidan har vi satt armeringsnät över muren och vid gången ska det bli en grind. Jag har sått luktärter och kejsarvinda som ska klänga i nätet.


En av de nya rosorna har jag tänkt mig att ha som solitär. Rosen är an Alba Maxima och trivs den så kan den bli stor. Men nu har jag hundsäkrat den med en liten "pinn-pyramid" för att den inte ska bli nedsprungen. Än så länge har det funkat.

Nej, nu har jag varit på rymmen från spisen alltför länge. Familjen är på väg hem så det är dags att sätta fart med middagen.

Ha en fortsatt fin påskhelg!


9 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Va fint med spaden. Känner igen det där att ingen kan förstå varför en gammal sak skulle vara fint:-))))Tur att vi bloggisar har varann.

Bollvivan är väldigt söt!

Kram

Gela sa...

Hej kikar in för att önska dig en riktigt fin påsk. Vilket underbart väder vi har haft. Mycket grävande har det blivit. Ha en fin kväll/Gela

Rosor och ruiner sa...

hihi, vi sitter lite i samma båt, måste hundsäkra och har karlar som inte vill stå varken vid spisen eller grillen...här är det jag som får grilla de få gånger vi gör det, men det blir ju ett spring mellan köket och grillen..suck men man har väl sig själv att skylla kanske, vad vet jag....:o)

Monica sa...

tja fniss ,,det är mycket omvärlden inte förstår då vi tr nördar vill ha lite pynt,,jag hittade en zinkbalja utan botten i vår skog,,min man tycker jag är galen men jag ska ha den,,,,inte vet jag till vad just nu men naturligtvis ska jag gärda in ngt fint jag planterar..

Längesedan jag tittade in här,, såg dina ladies de ser ju nästan lika stora ut,,söta de är.

Ha en go annandag kram Monica

Maria sa...

Klart en gammal spade pryder sin plats i en rabatt.

gittan sa...

Men du vad många videkissar! Bor du i vide-djungeln? Spaden gör sig utmärkt där, funderar faktiskt på att smyga ut vår gamla träspade i planterignarna men maken gilalr nog inte det tilltaget även om spaden sett sina bästa dagar =) Påsken hos mig avnjöts i bikini... i april!!! Grillen användes flitigt och du jag får nog be dig fixa jämlikheten vid spisen lite grann "asg"
Kraaaam!

Britt sa...

Här har det blivit grillat mer än någonsin, sonen har blivit grillmästare och jag tycker det är perfekt, då får jag färdig mat varje kväll här ett tag. Vi får se hur länge han gillar att grilla//Britt

Ingela sa...

Hej! Tänk att gå i kortbyxor och att sola i bikini på påsk?! Det är verkligen ovanligt. Grilla har vi gjort, gotti. Kram på dig

ledighetsparadiset Solåkra sa...

Rufsrabatt - jag förstår precis... Blir också sugen på en. Hoppas du hade en skön påsk