söndag 27 februari 2011

Sticklingar och award!

Igår kom jag iväg och köpte lite sticklingar! Har lite svårt att motså dels doftpelargoner och del pelargoner med varigerade blad.


I år blev det bara två fuchsiasticklingar, men när de har växt till sig lite brukar jag toppa dom och då blir det ju några sticklingar till. Dessutom chansade jag och köpte tre pelargonsticklingar som bara var märkta med namnen "Villetta Burgundy". Det såg ju ut som hängpelargoner och vilken tur - jag hade rätt.............Snygg färg och jag tänkte blanda in något vitt med dom här.  Jag har tre amplar i "fönstrena" på vår uteplats och där tänkte jag ha dom. Har ju lite vitt på gång bland frösådderna och så ska jag ju på trädgårdsmässan om en månad och vem vet - det kan ju slinka ned ett och annat.....;-)Titta här, vilka trötta damer vi hade igår! Kompisar var dom också och låg länge tätt tillsammans på mattan och myste. Annars är ju Ester fortfarande lite "sur-kärring". Hon är sådan från löp till skendräkighet, sen brukar det bli lite fart på damen igen.


 *********

Så fick jag en överraskning av Elisabeth (titta gärna in till henne också!). Tack snälla, alltid kul med lite extra uppskattning, även om era kommentarer är uppskattning nog!

Awarden kan delas ut till 3-5 av dina favorit bloggar, och som har mindre än 100 följare.*Du meddelar bloggaren genom att kommentera dennes blogg och berätta om Liebster Blog Award.


*Den som mottagit Awarden skickar länken till personen som delade ut den, och till sina egna favoritbloggare med mindre än 100 följare.

********


Det är inte lätt att välja ut andra bloggar. Det finns så många jag läser - kolla min lista!

Men jag har valt ut några, som jag tycker ni ska besöka om ni inte har gjort det!

Först ut är Irene med bloggen Tillbaka i Göteborg. Här får vi se oss omkring i Göteborg med omnejd. Mycket vackra bilder och i Göteborg är det alltid något på gång. Dessutom har Irene en blogg till - Solvarma foton. Som trädgårdstok är det ju alltid spännande att följa med Irene till Botaniska trädgården också!

Sen tycker jag ni ska titta in hos Lotta i Finland med bloggen som heter Vad vore livet utan blommor. Inte nog med att hon har mycket blommor på gång hemma, hon jobbar med blommor också! En del har det bra ;-)

Sist, men inte minst, vill jag nämna Monica med bloggen Mickas Pepparbacke. Vi är till viss del lika - trädgårdtokiga med två hundar - fast Monica har vita hundar!

Men som sagt - det är svårt att välja ut några...........


Nu vill jag önska er en trevlig vecka...........därmed inte sagt att det dröjer en vecka tills jag bloggar igen. Kommer det lite vårvärme så lär jag nog dyka upp tidigare och visa åtminstone lite gräs ;-D


9 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Kul med lite nya sticklingar.Spännande...

Grattis till awarden. Ja, det är väldigt svårt att bara välja ut de bloggar man vill ge utmärkelsen vidare till. Det finns ju så många härliga bloggar.

Kram

Rosor och ruiner sa...

hihi, vårvärme...tror du på det? Skulle va fantastiskt om det blev så förstås!
Grattis till awarden,den är du väl värd!

Maria sa...

Apelsinpelargon lätt ju inte alls otrevligt.

Monica sa...

Tackar tackar,blir så glad att du uppskattar min blogg! nu ska se om jag grejar att föra den vidare,,,ja du vit eller svart visst är dom godingarna härliga!
HA en go vecka kram

Resa med Herbert sa...

Hej Anette,

och många tack för att du gillar min blogg och det kommer säkert mer från Botansika trädgården vad det lider.

Och du får oxå ha en gôrgo vecka.

Kram från Irene

Ps. Biljetterna är postade. Ds

himlaverket sa...

Ja, nu vill vi ha gräs.
Mycket varmt mjukt gräs så vi kan gå barfota med en kopp kaffe å njuta av alla blomster!
trevlig vecka.
kram ulla

Ninne sa...

Det där lurviga svarta som ligger på golvet??? Det är så gott med de mysiga vovarna. Lycka till m dina nyförvärv av plantor. Jag har en hel massa som ska hem fr. övervintr. o sen plantss om Väntar på lite varmare Var har vi våren??
KRam Ninne

Lilla My sa...

Tack för awarden brukar vara dålig på att få dom vidare :) men men..det var ändå kul att få lite uppskattning emellanåt så orkar man fortsätta bloggandet om än jag gör det för min egen skull bloggar alltså.

Väntar också på att få sticklingarna till jobbet och dom kommer nästa vecka, har väntat som på tomten på v. 10 när dom kommer ska köpa massor :) Nä skämt å sido men några ska det nog bli.

Söta vovar!
Kram Lotta

Unknown sa...

Vad kul med lite uppskattning, och visst är du värd en award för din blogg.

Kan inte heller motstå de där härliga sticklingarna som börjar dyka upp i butikerna nu. Den där mörkröda kommer bli snygg ihop med det vita.
Ha en toppenvecka!
Camilla