tisdag 1 februari 2011

Så vänder vi blad............

på almanackan och kommer in i den sista (?) vintermånaden - februari. Den började ju dock lika grå, trist och blåsig som januari slutade. MEN det är i alla fall plusgrader och man kan hitta barmark på vägarna, så idag har "damerna" och jag gått en lång runda!

I sålådorna är det full fart. Jag insåg att jag höll mitt löfte att inte köpa så mycket fröer i år...........så nu räcker nog inte plantorna till alla krukor:-O


Å andra sidan så behöver man ju inte använda alla krukor...............eller också så kan man ju faktiskt köpa några plantor. Jag brukar ju faktiskt köpa fuchsia-sticklingar så då kan man ju köpa några fler, så slipper man dessutom våndas över vilka man ska välja ;-)


Har jobbat extra några dagar, bland annat så har vi inventerat. Det är bra då blir det trevligt när lönekuvertet kommer i februari! Gäller att spara så att vi, smågrabbarna och jag, kommer iväg till London!
I helgen fick vi dessutom en överraskning när äldste sonen ringde och berättade att de hade förlovat sig! Det var lite raskt marscherat, men sen drar man sig till minnes sin egen förlovning och inser att den var rätt kvick den också och det har ju gått bra ;-)

 

Avslutar med en bild på damerna! Till vänster är Ester som inte är helt nöjd när hon måste ha tofs! Nitza, hon är ju van vid sin tofs och tycker nog det är rätt skönt att kunna se;-)

Ha en fin vecka!

8 kommentarer:

Gela sa...

Härliga hundbilder, hos mig blev det nog rätt många fröer detta år. Men planterar inte alla på en gång. Planterar bara ex 2-3 tomatfrön av varje, inte som tidigare hur många som helst. Ha en riktigt fin fin dag/Gela

Petit Eyekiss sa...

Visst är det härligt att få vända blad, och den här månaden är ju kort! Duktig du är som har plantor på gång redan.Våren kanske kommer tidigt i år. jag talade just med min bror i Jämtland, och där var det + 2 grader och der regnade!!!!
Blir inte "flickorna väldigt smutsiga nu, när det är sånt här väder?

gittan sa...

Plantor på gång! Du är redig du =) Jag fick långt om länge iväg min fröbeställning idag. Jag som brukar så de första fröna annandag jul har inte ens tittat åt jordsäcken maken burit in till mig. Men det kommer, det kommer =P
Härliga hundbilder / kram

Britt sa...

Februari härligt och kort är den också. Nu kommer det att gå undan//Britt

himlaverket sa...

Ops, förlovning var ju oväntat men roligt...
I våra sinnen hänger vi nog inte riktigt med i deras ålder känns det som.
Vad mycket fint du har börjat så...
ska iväg i slutet på veckan och handla lite har jag tänkt. Vilka frölådor är bäst att köpa tycker du å var köper man dom?
kram ulla

Ölandsvindar sa...

NU fick jag dåligt samvete igen! Mina fröer ligger fortfarande tryggt förpackade i sina påsar. Visst anar man lite vår även om vi får stå ut med en del bakslag. En del vårfåglar har siktats så hoppas att de inte får det allt för tufft.
Kram
Kerstin

Susie på Stjärnarve... sa...

Jättegulliga hundar! Dom ser så snälla och gosiga ut!!
Tänk att feb bara är ett par dagar kortare än jan men att det känns som minst en hel vecka! Kan det vara känslan i luften av att våren är på väg i alla fall?
Varje dag nu så går jag och väntar på att min kinesiska trollhassel som jag satte förra året ska slå ut, det är MASSOR av knopp. Vill gärna se dom orangeröda doftande blommorna mot den vita snön NU!

Gummans Trädgård sa...

Hej Anette!
Ska titta runt i din trevliga blogg.
Lycka till med frösådden.
Ann.