torsdag 11 november 2010

Så kom vintern - en liten försmak i alla fall!

Jag vet inte vad jag ska säga - är man någonsin förberedd när den första snön kommer för säsongen? Nej, inte jag i alla fall! 
Hundarna gillar snö mycket mer än regn. De springer omkring för glatta livet och kör ner huvudena i snön. Nitza som är mer långhårig än Ester hon har lite problem. Det fastnar en massa snö på hennes ben och till slut blir det svårt att gå! Det är inte helt lätt att få av allt när man ska gå in heller.
Det har kommit ca 1 dm på "öppen mark" och ja, det ÄR vackert egentligen. Men man har ju den långa förra vinterna i bakhuvudet och våndas lite.....Det känns som om den snön just försvann! 

Helt har den inte försvunnit förresten. I Jönköping har man ett ställe där man "tömmer" snö när det blir för mycket i stan. Den högen har varit enorm. I lokaltidningen har folk fått gissa när den ska smälta. Men den är fortfarande kvar. Inte så stor numera men ändå. Blir det en sån vinter till så kan vi nästan ståta med en egen glaciär:-)

Mycket att undersöka i snön. På nåt vis verkar det som om det luktar mer i snön (om jag ska tolka hundarnas sätt alltså, jag luktar inte i snön!!)
Här var det visst väldigt spännande!

I går köpte vi lite födelsedagspresenter. Familjens sista födelsedagsbarn fyller nästa vecka. Sen är det dags att tänka på jul och julklappar. Puh!!

Son 2 tog körkort i måndags förresten och han lånar bilen så ofta han kan. Han som "minsann inte behövde något körkort för det går bussar överallt i den här stan........." . Ja, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.

Ha det så gott!

15 kommentarer:

Himmelriket sa...

Ha, sönerna har just käkat här å ska iväg å shoppa skor på a6. Roligt att de har varandra de små gossarna...
kram ulla

NinaVästerplana sa...

Du får skaffa ett par benvärmare o ta på Nitza... så slipper hon snöklumparna ;-)
Glad att du såg länken med vallmona.... tänkte på dig direkt ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

gittan sa...

Och varför kör inte du ner huvudet i nön med dem då? DET hade jag gärna velat se en bild på "skrattar" Grattis till sonens körkort. Bilbehovet växer plötsligt när de inser hur fri man är och hur kul det är att köra. Minns när mellan fick sitt (äldsta dottern har fortfarande inte insett behovet fast vi (mutar)betalar både körkort och en billig bil när hon väl fått det) hon som alltid tyckt om att cykla, hennes cykel är inte anv. många gånger sedan dess! Hoppas verklioen att snön försvinner igen / Kram gittan

ormbunke sa...

Kul för hundarna med snön. Jag kommer ihåg när vi hade hund att snön satte sig under tassarna i stora kulor. Fick ta lite ljummet vatten och tvätta av det.
Hur är det med HV egentligen. De ligger väl inte överst i tabellen precis.Ha de gott. Kram. Anita

Photos by Storm sa...

Oj, så mycket snö. Är det inte lite tidigt? Men jag förstår att dina hundtjejer trivdes. Och så skönt att slippa leriga tassar. Här har det bara regnet i veckan/Lis

Anonym sa...

Jo jag känner igen sådana tassar med jätteklumpar av is och snö på. Mina blir ganska ynkliga då och vill helst inte gå. Medans min lilla cavllierfröken Ebba (när hon levde) trippade iväg obehindrat fastän det gick upp på hela hennes små ben och mage om hon inte hade magtäcke. Så olika det kan vara. Skönt nu att vi ett tag i alla fall slipper leriga hundar. Så länge det nu varar med snön.
Ha det nu gott och mysigt !
Kram Marie!

fotopunktMis sa...

Jodå..vi fick känna på en försmak häromdan..ser att Ester och lillasyster myser i det vita..
Ha det..Maria

Bea sa...

Hej!
Samma här, vintern är kommen,
hoppas dock att den försvinner och och återvänder med ett stilla snöfall lagom på julafton :)

Det är väl bara att gilla läget hur det än är och blir!

Kram /Bea

Ninne sa...

Fick ni så pass mycket snö? Ja vi hade ju lite vitt för 2 veck. sen. Allt är tack o lov borta nu. Men det är gott att vovvarna trivs iaf. Men nog kan de också vänta till julafton-- jag som du- tänker på vintern som var.
Kram på dej o dina gosingar
Ninne

Ölandsvindar sa...

Här har vi ingen snö ännu! Hurra!Minns med fasa förra vintern då hundens alla pipleksaker försvann i drivorna och dök upp igen tillsammans med krokusarna.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Måste va härligt med snö för dina hundar. Mina står på tre ben och darrar:)

Ha en riktigt härlig helg!
Kramar maria

Britt sa...

Det kan inte vara rolit för hundarna att få benen fulla av snö bollar våran ser likadan ut efter en promenad skulle behöva ha skor och ben värmare på sig//Britt

annette sa...

Oj, Ni fick mycket snö än vad vi fick, det är jag inte avundssjuk på;)

Ja, mitt tidsperspektiv vad gäller att flytta är inte heller så där snart inpå knutarana, dyker det upp något intressant så tar jag det, men jag flyttar inte i panik, men så 3-5 år max är vad jag tänkt mej!

Ha en skön helg!

Kramar!

annette

Ingela sa...

Grattis nu blir ni utan bil för ett tag framöver ;-). De nyblivna körkortstagarna brukar vara mycket pigga på att ställa upp och köra en hit och dit. Kram och go helg!

Monika Häägg sa...

Oj, så mycket snö. Lite för tidigt tycker jag.
Men vackra bilder!