fredag 19 november 2010

En grå dag................

Kan det bli gråare undrar jag? Har just kommit hem från hundpromenaden, med isande kalla vindar och lite snö som fnyker. Fnyker förresten, vet ni vad det är eller är det ett lokalt ord? Fnyker är när det kommer en och annan snöflinga!

 

En grå dag tänkte jag och fick en gammal låt i huvudet...................kunde satt en hundring på att den heter "En grå dag", men det var tur jag inte gjorde det! För den hette "En blå dag", men bra är den ändå. Vill ni lyssna på den så stäng av "fågeleländena" på spelaren vid sidan av bloggen......Men tänk ändå vad mycket härligare det är med "en blå dag"..........så mycket bättre allt känns då! Fast man får fokusera på något kul i stället för att titta ut genom fönstret. Vi har ju kalas i morgon för "fjortonåringen" och det ska planeras. Hade tänkt mig att göra varm smörgåstårta. Gott, smidigt och går väl att förbereda ganska bra också. Så nu ska jag bara hitta ett bra recept. Gärna billiga ingredienser också ;-)

Fjortonåringen åker till London nästa helg (jag skrev det i mitt förra inlägg, men någon har kanske inte sett det!). Han säljer Expressen på söndagar och i oktober var det en säljtävling där första vinsten var en resa till London. 20 st ungdomar vann den! Så på fredag bär det iväg. Först med tåg till Kastrup och sedan med flyg. Det blir Madame Tussauds, musikalen Thriller (som jag utgår från att det är Michael Jackson musik i) och så ska de åka London Eye. Tobbe var ju i England på språkresa för 1,5 år sedan, men det blev ju bara en dag i London då.  Och tänk vad roligt att få se London i "julkläder" - det måste vara helt fantastiskt!

Här är en bild från "en blå dag" i somras när vi tog en dagskryss till Åland! Ett härligt minne att tänka tillbaka på en sån här grå dag:

Ha en skön helg!


8 kommentarer:

himlaverket sa...

Jag brukar köra varm smörgåstårta på hällekaka.Man fuktar den lite innan...
Billigt å bra...
Fnyker har jag aldrig hört någon gång förut, men man lär sig alltid något nytt.
trevlig helg.

Susie på Stjärnarve... sa...

..."fnyker" det har jag aldrig hört förut! Men bra ord var det, ska genast lägga det på minnet.
Skulle också gärna velat åkt till London för att titta på den fantastiska julskyltningen och köpa en massa nya prylar. Fast...jag har ett helt garderobsskåp fullt, så jag får väl kanske hålla igen lite. Men jag lyckades köpa en ny stor dörrkrans nu på fastlandsresan TROTS att gubben var med och såg det. (Han gillar inte julgrejor!)
TREVLIG HELG!
Susie

Rosor och ruiner sa...

ja, blå dagar är definitivt härligare än grå dagare, vilket vi har här också. Men fnyker gör det inte (hade aldrig hört!) men snart så...
Hoppas du får en fin helg!

Husbilen Credo sa...

Hejsan!
Fnyker har jag aldrig hört talas om tidigare kul men sådana ord som bara finns lokalt.Instämmer att det är råkallt (fuktigkyla som går genom märg och ben).

Stolt mor och en glad resenär. En resa till England så kul. Blir lite avis, men kommer snabbt på att jag reser till Thailand på två veckor och firar bröllopsdag. Vi har varit gifta i 38 år.

Visst en blå dag är ju betydligt bättre än en grå dag.
Men vi vet ju att vi går åt rätt håll igen.
Tack för din kommentar, gav dig ett svar där.
Lotta

anemonen sa...

Ja grått har det varit så det räcker länge. Nu är det vitt vitt ute och det är lite bättre, men om jag tolkar det rätt kommer det inte att ligga länge. Ha en fin helg. Fina bilder du visar.

Britt sa...

London i juldräckt det är härligt, önskar mig dit //Britt

Wickans värld sa...

Grattis till resan! Vilken upplevelse! Här säger vi "fliir" när det fnyker hos dig! =)

Ölandsvindar sa...

God söndagsmorgon!
Det är de grå dagarna som bidrar till att vi uppskattar de soliga dagarna så mycket mer. Se där! Det gick att säga något positivt om grå dagar också.Fast det kanske var lite överdrivet hurtigt.Jag längtar jag också!
Kram
Kerstin