måndag 29 mars 2010

"Trädgårdskugghjulen" i hjärnan har börjat snurra......

Ja, nu så när våren är här så börjar det snurra friskt i hjärnan. Försöker väl att inte ha så många projekt i år. Dels pga valpen och dels pga ryggen, som fortfarande gör sig påmind.
Det blev lite upprensning vid vår groventré. Äntligen försvann snön och i början på förra veckan kunde jag ta bort julpyntet som varit översnöat. Nu har det kommit dit lite penséer istället.

En av penséerna ser lite kul ut. Någon slags konstig blandning har det blivit av den.
Så till planerna som börjar växa fram. Här får det bli en arkivbild för jag vet inte vart bilden jag laddade in från kameran tog vägen........jag sparade väl den i fel mapp eller nåt.

Till höger skymtar ni de murgrönsklädda insynsskydden. De ska bort och ersättas av ett staket/plank och en stabilare grind. Det blir bara plank där den lådan som står längst bort är. Den andra ska bara tas bort (flyttas någon annanstans).

Staketet tänkte jag mig i samma stil som uteplatsen, med ett "fönster" och även grinden kommer att få ett "fönster" om jag får bestämma (får väl se vad byggaren/maken säger!)
Så ska det planteras klängrosor som får slingra runt "fönsterbågarna" - ni fattar va?!Här är del två av planerna. Även här tänkte jag mig nån slags rosenbåge. I öppningen i framkant. Här växer redan en ros till höger och till vänster en blåbärsbuske. I bakgrunden skymtar mitt woodland, som jag har tänkt att utöka lite i år (om ryggen vill!)

Frösådderna växer och i år blir det lite "favorit i repris" i lådorna. Samma petunia har jag sått. Dessutom tänkte jag mig vit petunia (som jag också har sått) och så heliotrop som är i samma nyans som det mörka lilablå på petunian. Några sommarflox i rätt nyans har jag också sått och nog ska det få plats lite limegrön tobak  (har sått) också. Men det dröjer ju ännu ett tag innan det är dags att sätta ut dom även om jag brukar vara rätt snabb. Plockar in dom på nätterna om det blir för kallt.

Ja, det var lite av mina planer för trädgården i år. Vad ska du hitta på?20 kommentarer:

LottaM ..ღ sa...

Hejsan!

Låter riktigt kul att få se vad Du åstakommer och det är alltid lika kul när man får ändra om lite här och där i trädgården. Ser fram mot våren och sommaren då foton börjar spira i din blogg av blommor och blader. tror det blir perfekt med de färger Du valt.

Tack för kommentaren hos mig.
Du vet ju att vi grävde upp hela trädgården förra våren och sommaren nu är det dags att återskapa något nytt.
Har stora visioner om att bygga upp trädgården på nytt, men känner att jag ta mig vatten över huvudet så att säga. Det gror inne i huvudet och det planeras växter framför allt lite buskar och småträd. Hoppas på lite hjälp från våra två svärsöner som är underbart hjälpsamma även om de har egna trädgårdar att jobba med.
Men samtidigt längtar jag efter att få lite skit under naglarna och känna sig lite mör i kroppen efter allt grävade.
Ha en fortsatt bra dag!
LottaM

Anonym sa...

Skönt att höra att snön fösvunnit och att tankearbetet kommit igång igen. Tyvärr syns inga bilder (så ser det ut på flera bloggar just nu) men de dyker väl upp så jag kikar in igen lite senare. Ha en fortsatt skön kväll / kram gittan

@nemonen sa...

Så fint du gjort det. Visst är det härligt nu när snön är borta och man kan börja ana vad som finns i landen och planera lite.

Ninne sa...

Nu kom jag in o fick se bilderna
Skönt att du kommit igång o jobba nu inte för hårt. Drömmarna är väl de bästa.Så gott att snön har släppt greppet hos dej med. Idag har jag satt nytt i fönstrlåd. o på entrén. Känner mig riktigt duktig.
Ha de nu gott
Kram Ninne

Petit Eyekiss sa...

Skulle du inte ha så mycket planer i år;-)?
Så är det väl alltid,man säger att nästa är då ska jag inte...
Jag ska inte i år....
Elisabeth

Ditt och Datt (Menageriet) sa...

Visst är det roligt att planera! Sen om man inte hinner göra allt, så vet man ju hur det kommer att se ut iaf. Du får säkert hjälp med grävandet i sommar, ska Du se! *Fniss*
Läste förresten nånstans att man skulle så ringblommor om hunden grävde i landen. Gillar väl inte doften, förstås1
Nu är jag ju med balkong och än har jag bara drömt om måånga lådor med määngder av blommor. Balkongen är 4x2 m, så det kostar nog för mycket om jag ska köpa allt i år, men några blommor ska det väl bli.
Sökträning i djupsnön är väl kanske ingen höjdare, men som tur är så försvinner den!
Har aldrig provat på sök. Famos var för burdus och dom andra är för försiktiga mot främmande. Men nu gäller det ju att hitta inspiration till lydnaden. Tänk så många filmer det finns på duktiga valpar! Tar metallen och gör ingångar vid ca 12-15 v ålder!!
Mina tar inte ens träapporten, fast dom är 9 och 3 år. Kan det vara för att dom har för lat tränare, tro?
Så roligt att få träna en valp igen och så läraktiga dom är när dom är små.
Ha en fin kväll och tack för påhälsningarna!

Britt sa...

Visst känner jag igen mig att det kan snurra för fullt där uppe i mellan åt.Men det är ju det som är så kul även om det inte blir så mycket av det i slut ändan//Britt

karina sa...

Hejsan!
Förstår precis vad du menar och det kommer att bli vackert. Här ska det njutas av trädgården i år för jag har gjort ett anatl projekt i trädgårde de senaste åren som jag vill se helheten av. Klart att det blir projekt"ler" men inte några grävningar. Tänkte göra lite snyggt vid sopstället med plattor under och en kompost för köksavfall. Är ju gjort på en pisskvart så det lär bli mer, men då bara småpryttlar som tar tid. Ska försöka göra lite mer utflykter på ön för det finns så mycket att se och än har vi inte varit på alla badstränder, och jag har massor med böcker att läsa. Hade ju gärna bytt och varit med valp men är man allergisk så är man och snart så är det dags igen för pollen och tablettintag "ler". Ha det gott och Glad Påsk, Karina.

Bea sa...

Planeringskarusellerna är igång i många trädgårdshjärnor nu, kan jag tänka mig. Ofta tar man i lite för mycket och mycket av det man tänkte blev ogjort, men PLANER skall man ha :)
Önskar dig en Glad Påsk! /Bea

Mimi sa...

Det verkar vara riktigt bra planer. Staketet blir säkert verkligen snyggt. Rosenbågar är en dröm som jag går och väntar på. Har nog både bågarna och rosorna på plats, men växtfarten är typ "superlångsam"..... Ganska rolig pensé! Hälsn Mimi

Lillebeth sa...

Vilka härliga planer du/ni har. Om du då får som du vill kommer det säkert att bli jättesnyggt. Men akta din rygg! Tänkte just på dig och den igår när jag själv hade lätt "känning". Ryggar ska bara fungera!
Dina blomlådor kommer att bli helt underbara och du har ju faktiskt vår. Här är det fortfrarande äckligt mycket snö kvar. Ha det så skönt, du som kan se marken! Kram!

Susie på Stjärnarve sa...

Visst är det underbart med allt kul man får för sig att man ska hinna med och fixa. Helst under dom första veckorna på våren också!

Men...det finns annat i livet än att stå med ändan upp ute i trädgården - säger en del av mina vänner. Förstår inte vad dom menar? Roligare saker kan man ju inte ha för sig, eller...........!?

syren sa...

Hej Anette! Ville bara önska dig en trevlig påsk - du nås bäst här har jag förstått, för på fb ser man dig ju så sällan...o inte på TB heller!
Ha d så gott o akta lilla ryggen!! =)

Svarta Majas sa...

Hej,
Tittar in balnd vårprojekten och fågelsången för att önska er alla en låång och sköön påsk-helg!

Många kramar från
Svarta Majas/Katarina, Stefan o De 4-benta

Maria i Sennan sa...

Glad Påsk till Ester å lilla valpen..må så gått..önskar Lilleman å Lillemor i Sennan
Matte hälsar

mammi sa...

Först ett stort tack för din värmande kommentar. Några dagar till så har vår snöhög försvunnit.
Var det verkligen en blåbärsbuske du visade. Vi har också sådana, men de är så ynkliga så man ser knappt dem. Naturligtvis gör jag något galet, men strunt samma.
Ha nu en Riktigt Glad Påsk
Kram Marianne

Ingela´s blogg sa...

har inte planerat något ännu för trädgården men något ska vi väll göra. vi har en ny altan som är ganska hög så vi skulle behöva något "under" som döljer lite. får se vad det blir. Glad Påsk önskar jag dig!!

NinaVästerplana sa...

Låter som om ni får en rymningssäker entre o dessutom snygg ;-)
Själv ska jag försöka fixa till nåt vid carporten.... det är ju där alla landar när de kommer hit.
Glad Påsk o ha´t himla gôrgôtt
Nina

Tant Grön sa...

Du är inte dålig du!
Och det kommer att bli en jättefin entre´, för att inte tala om blomlådorna.
Så fin färg på petuniorna!
Jag har aldrig lyckats komma igång tillräckligt tidigt med att så petunior. Jag tänker tanken varje år, men det blir för sent alldeles för fort, liksom...
Jag hade storartade planer för allt jag skulle hinna med i trädgården den här lediga veckan (de inträffar var sjätte vecka), men den j---a snön ligger kvar på strategiska ställen.
Ha en riktigt behaglig påsk och akta ryggen!

Wickans värld sa...

Glad påsk!!