måndag 22 februari 2010

Det är vitt................OBS. känsliga personer varnas för otäcka bilder;-)

Det kom visst lite mer snö i helgen.............och nu har till och med jag blivit rejält trött på vintern och framför allt på snömängden. Jag jobbade ju i helgen, började i fredags eftermiddag just när snöovädret drog in. I lördags var det inte kul att åka iväg..........jättehalt, moddigt och dålig sikt. Inte var det mycket folk på "stora köpcentret" heller, som tur var! För helt plötsligt gick larmet att delar av taket hade börja ge vika.........

Nu var det inte så allvarligt som man först befarade, men vissa affärer fick ytrymmas och stängas för dagen. Sedan fick några stackare använda lördagsnatten till att skotta på taken. Bilden ovan är taken från min ytterdörr i lördags morse.......

Idag är det ett strålande vinterväder och riktigt kallt. Vi hade -18 när vi gick ut, Ester och jag! Det är kallt! Bilden är från min gata...

 

Maken hade börjat skotta lite på taken i helgen. Växthuset har vi skottat taket på flera gånger i vinter, i helgen fick carporten lätta på snötrycket lite.
Här ser ni mitt hus från gatan.

Även uteplatsen är full med snö och har numera skottats lite på........bättre att ta det säkra före det osäkra. Lill-killen skulle spelat handboll i helgen, men den matchen blev inställde för man vågade inte använda den sporthallen pga all snö.

Ja, helgen har alltså präglats av jobb och OS för min del, snöskottning och OS för makens. Lite skidåkning har det visst blivit också. Det har varit stor ungdomstävling på vårt berg. Vi har en finfin idrottsanläggning vid IKHP stugan. IKHP är duktiga på främst orientering, men också skidor och mountainbike. De är duktiga på att arrangera stora tävlingar och det här var final i Kalle Anka-cup, med deltagare från hela landet. En av deltagarna var för övrigt Gunde Svans son, som heter Ferry!Minns ni första bilden? Så här ser det ut på sommaren, fast taget från andra hållet. Vilken bild gillar ni mest?

Ha en fin dag och håll ut!

18 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Ja du, jag håller med dig. Ingen mer snö nu!
Här snöade det hela helgen, så jag kan inte minnas när det var så här mycket senast.
Tyvärr så är pendeltåg och tunnelbanor ur funktion, så jag tycker synd om alla som var tvugna att ta sig till jobbet i morse.
Lite+ att vara sjukpensionär idag.;-)
Din sista bild är ju för underbar, jag har tittat på den länge nu. Tänk en kopp kaffe vid husväggen......Elisabeth

mammi sa...

Fy för snö. Blivit hotade med att det skall komma ännu mer. Det räckeer mer än väl som det är. Din sista bild är ju bara så underbar
Marianne

gittan sa...

PANIK..Jag ser inget! Allt är bara vitt! Och jag som ska till optikern om en stund... Vågar jag säga att termometern här har klättrat upp till... nej, jag besparar dig det "asg" Ha det gott / värmande kramar gittan

Njut i din trädgård sa...

fniss, det var en kontrast som hette duga!

jag gillar ju faktist båda! Men just nu längtar jag till den sista bilden. *ler*

LottaM ..ღ sa...

Hejsan!

Är så in i bänken trött på snö så givetvis väljer jag sista bilden den är ljuvlig att drömma sig bort i. Tur att det inte hände värre saker i affärscentrumet och att de stängde av där killarna skulle spela.

I skrivande stund vräcker det ned MER SNÖ ...
Ja du nu lär nog våren få vänta ytterligare.
Ha en bra dag.
LottaM

Ninne sa...

Tur att du visade sista bilden. Nog med snö, jag är sååå tröött på den.o ändå har jag inte vaarit ute o hjälpt till att skotta idag. Gubben själv har jobbat. Nu har jag tittat på din sommar o lyssnat på fågellåten så nu känns det lite bättre.
KRam Ninne

ormbunke sa...

Det låter otäckt det här med taken. Idrottshallar har fått stängas.
Hoppas det blir en bra kväll med OS.
Tittade i slutet på hockeyn i morse. Fick sätta klockan.
Tittade på mina blombilder från 2009 och längtar framåt. Skall försöka göra en video av dem. Ha de gott Anita

Rosor och ruiner sa...

Ja, på a säger jag ja! och på b säger jag sista bilden!! Även om jag försöker härda ut och intala mig att jag gillar snön, så föredrar man ju förstås våren...längtar!

ylvahi sa...

Sista bilden var BÄST, längtar dit nu. Idag hade vi fått snöpersienner på jobbfönstren, slipper man ju se eländet
Ha det bra i kylan /Kram Ylva

NinaVästerplana sa...

Jo du.... denna helgen kunde man hålla sig för skratt när jag jobbade.... Ute o körde mellan vårdtagarna o parkera där man hittade ett hål i drivorna..... Jag kommer gärna o sitter på din framsida några timmar......
Kolla Anjas Hill II... hon har en så läcker bild som passade så bra till ditt ljud ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

sinneskatten sa...

Vi vill ha vår .....

annette sa...

Gissa två ggr vilken bild av Ert hus jag fördrar;)

Det har börjat snöa lite smått här nu, det kommer väl nerifrån Er, så okej då, vi kan ta lite till desto fortare kommer (kanske) våren!

Kram//annette

Anonym sa...

Ja, valet är ju inte svårt, givetvis väljer jag den somriga bilden den är såååå ljuvliga, har nästan glömt hur det kan vara när det är som bäst.
Kram Susanne

Gärdsmygen sa...

Nu känns det nästan som: Kan det se ut så där igen? Hur var det det kändes?
Vi skottar också, garagetaket är under bearbetning nu.

Knatten sa...

Hm svår fråga, den där sista men jag tror jag gillar sommarbilden bäst!!! Visa mer sånt istället för den där j*la snön=0. /Knatten

karina sa...

Hejsan!

Solklart att jag väljer den första bilden, för än har man väl inte tröttnat på snö "ler". Vad jag längtar till att sitta på en dyna i trappen med en god kopp kaffe, iklädd tjocktröja, stövlar och en god arom av gödsel. Ha det gott, Karina.

syren sa...

som jag sa till Lotta oxå - jag tycker du ska vara glad över att du ahr ett växthus att skotta fram överhuvudtaget...=) *vill ha vill ha vill ha.
men fy vilka mängder snö!

Anonym sa...

bra start