onsdag 9 september 2009

Bara lite bilder från idag.......

Det blir mer och mer höst och det är faktiskt rätt okey....................fast samtidigt känns det lite långt till våren........men det är mycket som fyller tiden fram till nästa vår - egentligen. Tre av mina barn är höst = kalas. Bröllopsdag har vi = lite extra mys. En del kul program börjar på TV (usch, det låter som om jag är jättetråkig......) t.ex Superstars, Mästarnas mästare, Idol förstås och en massa serier. De här "sportprogrammen" gillar jag. Det är kul att se gamla "avdankade" idrottsprofiler som tävlar mot varandra.

Rönnbär är det gott om i år - blir det en kall vinter? Hoppas vi får besök av många sidensvansar i rönnbärsträdet i år. Dom är som fina!

Ester och jag har förstås strövat i skog och mark som vanligt och i dag fick kameran följa med. Ester gillar det väldigt mycket när kameran är med för då blir det mycket "godissök" för hennes del............hon nosar efter godis och jag fotograferar! Nosarbete är nyttigt för hunden och hon tycker det är kul!
Gick en runda i trädgården också och hittade lite vit flox. Förr hade jag aldrig kvar några flox, men nu verkar rådjuren undvika min trädgård. Tack Ester!

Svininfluensan, vad ska man tro om den? Är det någon som känner någon som är sjuk i den? Ska man vaccinera sig? Jag är inte sådär orolig för influensan, men jag tycker det pratas så mycket om det så man lite orolig bara därför. J berättade att några barn hade med sig egen handsprit i skolan.............är det inte lite överdrivet? Eller?
Bloggvännen Karin hade skrivit ett inlägg om influensan och det fick mig att börja tänka på den. Läs gärna hennes inlägg.

På långt håll såg de här svamparna ut som kantareller.................men sån tur har ju aldrig jag!

Stubbar är fint och det är rätt spännande att följa hur naturen "tar över" stubben.

Har varit en sväng i skolan idag igen. På välkomstsamtal hos J, som började 4:an. Var väl inget särskilt att prata om egentligen, men det kan ju vara bra att kunna prata med läraren lite utan att barnen är med!
Idag har jag ingen träning och min kropp behövde vila känner jag. Har en förmåga att börja med lite för mycket olika pass eller rättare sagt lite för ofta, men nu har det ju gått några veckor, så jag tror kroppastollen har vant sig. I alla fall så får jag inte träningsvärk längre. Men man märker att man börjar bli äldre och får ta det lite lugnare och lyssna mer på kroppen (usch, nu lät jag sådär gammal och tråkig igen *ler*).
Nej, om man skulle se vad man ska hitta på till middag.....................denna eviga fråga.......det lutar åt potatisgratäng med skinktärningar i............ja, det får det bli! För jag har inte lust att åka till affären och köpa något annat!!
4 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej Anette!

Vad trevligt att läsa om din dag och lite till.

Det såg ut som du och Ester hade en härlig promenad och många fina bilder har du oxå fått fram.

Ja, det här med svininfluensan, vet jag inte heller hur jag skall ställa mej, det är så mycket prat om detta vaccin, när var och hur, så jag avvaktar och känner mej inte speciellt orolig.

Jag har oxå haft en skön promenad idag, som du kan läsa om i min blogg http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Nu är det oxå dags för mej att fixa till middag, vet inte ännu vad det blir, får se vad kylskåpet och frysen ger. Din middag lätt ju verkligen god.

Solvarma kramar från Irene

@nemonen sa...

Jättefina bilder från din dag. Jag tog en cykeltur men inga bilder. Svininfluensa känner jag någon som har haft. Jag vaccinerar mig nog fast jag har tagit spruta mot influensa en gång i och då fick jag influensa som jag aldrig har haft. Konstigt så jag får nog tala med dr om jag skall sprutas eller ej. Ha det gott

Lilla My sa...

Här har också hösten kommit i trädgården, var ut en sväng och gick igenom mina blombänkar i går kväll men är så förkyld så det får vänt med att ta bort ogräset som finns. Brukar höststäda i trädgården.
Tror inte man ska bli hysterisk över svininfluensan men man kan ju tvätta händerna lite mer nogat.
Ha det bra
Lotta

Gärdsmygen sa...

Rönnbären gillade jag speciellt mycket!