måndag 8 juni 2009

Yes! Jag hittade min jätterams!

Igår besöktes några handelsträdgårdar här i närhet och där stod den! Min jätterams, som jag har letat efter. Dessutom hittade jag en svart ackleja (som jag visar en annan dag, för bilden jag tog i går var suddig och nu regnar det!). För dessa båda betalade jag endast 50:-. Snacka om fynd!

Till kalaset i lördags plockade jag in lite blommor till mina höga vaser i köket.

Jag fick ju en liten krusbärsbuske och igår köpte jag en röda vinbärsbuske. Planterade dessa bakkant på trädgården. Lite svårt att hitta plats till buskar pga. alla berg..........så himla svårt att gräva igenom dom !!

Här är lill-killens "frösådda" kastanj. Den har vuxit litet men ännu är temyntan bredvid större.De här bladen undrar jag över. Kan det vara skugglilja? Jag satte en förra åren men trodde den dött, fast nu såg jag de här.....

Kolla så det ser ut. Precis utanför min tomt. Jag brukar slänga ut lite fröer som ackleja, fingerborgsblommor och så. Nu har acklejorna tagit fart!


Den här lilla rosa blomman är en "fattigmansorkidé" eller som den heter egentligen Prunkfjärilsblomster. Visst är den söt!Storgrabbarna är lyckligt hemma från Sweden Rock. Tågresan med alla byten gick bra. Förutom att kompisen inte hittade sin tågbiljett inför sista bytet. Som tur var så träffade de några gymnastiktjejer som hade en biljett över! Dom slapp att bli duschade av "hundduschen" även om det hade behövts.........Men nöjda var dom även om det hade varit väldigt kallt!

Här ser ni en till som är nöjd! Ester trivs bra när hon får ligga ute och mysa.
Fast nu regnar det igen och då ligger hon helst inne.11 kommentarer:

Karin Berg sa...

svart ackleja. Finns det sådana? Måste vara snyggt iallafall. =)
Du får gärna maila och berätta varför du bytte sida. ha en bra dag.

Annika sa...

Nu blir jag hur avundsjuk som helst. Vill oxå ha en jätterams och har fortfarande inte hittat nån. Får väl åka upp till keramikern Sonja en natt och gräva upp hennes :o)
Det är helt säkert skuggliljor. Har flera utav dom och dom ser exakt likadana ut som dina på bilden. Så fin fattigmans orkidén var. Sån vill jag oxå ha :o)
Kramar Annika

Monica sa...

Jätterams låter spännande och krusbär och vinbär är smaskiga bär. Vi har flera buskar och maken brukar göra saft av dem ...Jättegott! Aklejor är så vackert tycker jag och jag skulle vilja ha många sorter. Louise Bugnet i förra inlägget är verkligen underbar!
Tjingeling
Monica
ps. De Amerikanska blåbären är en vacker planta hela året. Måste komma ihåg att lägga nät över i år så att inte fåglarna äter upp alla goda bär.... ds.

X-blog sa...

Jätterams fick jag se lägns grusvägen upp till mina föräldrar, ute i skogen alltså. DE kanske blir mina en vacker dag då jag är ute och promenerar med spaden...! ;)

Fin den där fattimansorkidén är !!!
Själv köpte jag några gulbladiga alunrot idag och dottern köpte sin favoritblomma - petunia(röd) :) och till det köpte jag en orange blomma som jag inte vet vad den heter.
Alla nöjda och glada =)

Skönt att tågbytena gick bra!!
Ha det fortsatt gott!

foto CHIP sa...

Med de fläckiga bladen skulle jag gissa på en orkidé. Jag misstänker att din trädgård är en riktigt upplevelse. Har ni ingen "trädgårdsrunda" i er omgivning?

annette sa...

Hur stor trädgård har Du egentligen, verkar ju rymmas hur mkt vackert som heöst i den, svart akleja skulle jag vilja ha om jag nu hade en trädgård, fattigmansorkidé vore ett annat önskemål, men jag njuter hos Dej i brist på egen trädgård!

Ha det så gott!

Kram!

annette

ormbunke sa...

Ja. jätterams har jag i min trädgård. Det är lite svårt att skicka när de ha blivit så stora.
Får väl ge ut till våren kanske om det är någon som är intresserad.
Små barn små bekymmer. Stora barn stora bekymmer. Men det ordnar sig för det mesta.Kram Anita

Solvarm sa...

Hej Anette!

Den rosa blomman var ju helt underbar och dina andra blommor går inte heller av för hackor. Underbara blommor.

De olika trädgårdarna i Trädgårdsföreningen finns inte kvar, kanske någon.

Solvarma kramar från Irene

@nemonen sa...

Fina bilder från din trädgård. Getrams är fint. Jag skall få några sådana plantor att plantera till hösten. Sista bilden på fjärilsblomman är så vacker. Den gillar jag skarpt.

sinneskatten sa...

Visst finns det många fantastiska växter som bara skriker "vill du ha mig också" och det vill jag ju.
Getrams är så fin grannen har en som jag går och gluttar på.

Ulrica sa...

Du har så många vackra växter och är hur duktig som helst. Din trädgård verkar ljuvlig.