lördag 6 juni 2009

Lördagsmorgonsträdgårdsrundan........

oj, det blev ett långt ord som överskrift idag, men så får det bli! Tack för alla rara ord igår om min tinnitus. Jag är oerhört glad över att meddela att "flygplanet" i örat nu är på "normalavstånd" igen. Ska berätta lite mer om detta, men först en titt på Louise Bugnet, min favorit just nu.............


Inte så stor ännu men hon planterades i höstas.........
....kolla in de här knopparna. Kan man bli annat än förtjust!

Jo, jag upptäckte min tinnitus i den vevan när vi flyttade hit. För sjutton år sedan.
Jag hörde ju små flygplan på avstånd hela tiden..............sa till maken "att jösses vad det flyger plan här hela tiden, men man ser dom ju aldrig". Han tittade underligt på mig.......
Min tinnitus går att leva med - jättebra. Det är bara när det är tyst som man hör den och då gäller det att inte tänka på den. Men när ljudet ökade i torsdags då insåg jag snabbt hur jobbigt det skulle bli om det var en permanent förändring! Men som tur är så flög alltså planen tillbaka till normalposition under gårdagen. Tack för det!

Kolla på dagliljorna. De kan nog slå ut idag. Detta är en gammal hederlig sort. Ursprungssorten? Sen har jag lite varianter, men de blommar senare. De är inte lika starkväxande heller.


Här ser ni lite daggiga (nästan frostiga, bara 2 grader i natt) amerikanska blåbärs "wannabies". Dom är sååå goda och man slipper jobbiga blåbärsfläckar!

Vi ska ha kalas idag. Med släkten. Maken fyller i maj och jag i juni. Så vi har slagit ihop våra dagar och firar den 6 juni. Sill och potatis förstås. Följt av glass och jordgubbar. Tyvärr, så går det väl inte att sitta ute, men det är väl också lite typiskt svenskt. Min moster kommer direkt från sjukhuset. Hon har opererats för bröstcancer för några dagar sedan. Men hon var så glad för det hade inte spridit sig till lymfkörtlarna. Skönt! Det gnälls mycket på sjukvården, men i mosters fall måste man vara nöjd. Från diagnos till operation på ca två veckor!

Här ser ni min favoritclematis Nelly Moser. Massor av knoppar i år. Hon är också nyplanterad förra året, runt uteplatsen vi byggde då.

Så här vi den lilla tålamodsprövande saken...........nu har den spruckit lite mer den kära vallmon. Färgen ser ju ut att bli alldeles underbar, men snälla slå ut nån gång!!!!


Mina stora grabbar är på Sweden Rock. Den yngste av dom ringde i går morse...........han var lite missnöjd. Det var äckliga duschar, han kunde inte sova, man hörde mellan raderna "kan ni inte komma och hämta mig"..............Vad hade han väntat sig? Hotellstandard på en rockfestival?
Han ringde igen på eftermiddagen och då var allt bättre. Puh! Man vill ju inte de ska må dåligt, samtidigt så har vi lagt ut 3000:- och så tycker man att han "måste lära sig"............men man oroas ju ändå. I morrn ska han och en kompis åka tåg hem (äldste åker rockbuss!) och byta två gånger..........Kompisens mamma var orolig (detta är två vimsiga grabbar!!), men jag lugnade henne. Vi är ju i närheten och hamnar dom på fel tåg så får vi väl helt enkelt åka och hämta dom....... Jag är lite coolare för vi skickade de stora grabbarna till England för tre år sedan och det gick ju bra.


Avslutar det hela med en bild på min funkiarabatt. Den är nog som finast nu!Önskar er alla en härlig helg!
Ikväll får vi hålla tummarna för Sverige i fotboll och i morgon får vi hålla tummarna för Robin Söderling i tennis och för att sonen hittar rätt bland alla tåg!9 kommentarer:

Karin Berg sa...

Vilka fina bilder =) fotboll blir det här också ikväll. Vi håller tummarna.

foto CHIP Birgitta sa...

Det var en trevlig runda man fick följa med på :) Blåbärsplantan måste jag se till att införskaffa. Du har verkligen "gröna" fingrar!
Mina båda döttrar är också på rockfestivalen :) Min tinnitus var stressrelaterad och lät som tusenmillioner gräshoppor när det ar som värst - nu är den mer avlägsen - sköt om dig - se till att du mår bra!
kram

annette sa...

Vilket underbart och innehållsrikt inlägg, Du har verkligen en kärlek för Din trädgård, måste var så underbart att kunna gå rakt ut och njuta, (även om det är kallt!)
Fotade lite blommor men inte så mkt Öland, jättesvårt att fota blommor där det blåser ju hela tiden;)
Tinnitus är vad jag förstått väldigt jobbigt att leva med för många, jobbade på en öronähals-klinik här i stan under några år och träffade rätt många patienter med tinnitus, gäller nog att vara vaksam på sig själv om det sker förändringar.
Helt övertygad om att grabbarna med gemensam ansträngning kommer hem till rätt station, nyttigt för dem och även nyttigt för det andra föräldraparet;)

Ha nu en skön helg!

Kram //annette

Maria sa...

Tack för rundan trots den långa rubriken. Klematisen är ju jättesöt så jag förstår att den är lite av en favorit.

ormbunke sa...

Vilken underbar ros.Som en polkagris. Blåbär som man inte blir blå av låter intressant.Det är inte lätt att vara tonårsförälder men man är lika orolig när de är ute och flyger och far fast dom blir äldre.Kram Anita

Lilla My sa...

Rosor är så härliga men jag ska ha såna som man inte behöver klippa eller fjäska för så att dom klarar vintern här hos oss. Säger jag som köpte en honungsros som egentligen är för zon 2 till 3...vi är i zon fyra men jag har den i skyddat läge så kanske den klarar sig. Ha ne skön söndag
Lotta

Solvarm sa...

Hej igen!

Så härliga bilder blandat med text så att vi kan lära känna dej och de dina bättre, fint att läsa.

Det var väl tur att flygplanen håller se på avstånd den mesta tiden.

Och jag förstår nu att ni satt inne i går.

Här hade vi igår först molnigt men sen sprack det upp, om än lite kyligt, men det gjorde inget vi var mest på gående fot. I dag börjar molnen att hopa sej igen, på radion säjer dom att det skall bli regn.

Solvarma kramar från Irene

X-blog sa...

Mmmm! Härliga trädgårdsfoton!
Men vilken seg vallmo! Hoppas den håller sig länge sen då, när den väl slagit ut...!

@nemonen sa...

Tack för dina bilder. Nu vet jag vad liljan i min trädgård heter. Daglilja. Jag har en hel hög med dessa gula liljor men visst inte vad de hette.