onsdag 24 juni 2009

Gott och blandat från trädgården......

Värmen har äntligen kommit och det syns på växterna. Oj, vad det växer och slår ut. Precis som om de vill slå ut innan jag åker på semester.........först ut en bild på min favoritros Rhapsody in Blue...........


Woodlandet är grönt och frodigt och solen silas ned genom bladen...jag har lagt lite sten i framkant för att "ingången" ska träda fram lite mer.

Till och med pionerna har fått fart och krolliljan slår ut när som helst.

Här syns min lite skuggiga rabatt på baksidan. Bara morgonsol här. Längst bort är det riddarsporrar på G. En massa olika sorters funkia (hosta), fänrikshjärtan och blå nävor (som man får hålla efter annars kväver de allt). Här finns det mer bland annat honungslök, guldlök och kärleksört.
Älskade fingerborgsblommor!

Dahlian är också riktigt vacker.

I morgon tror jag att jag kan visa mer bilder på nyutslagna rosor. Alla verkar vara sprickfärdiga nu.............och förhoppningsvis så slipper jag mer hagel.............
................och så fick jag en award av Livsnjutaren
Tack snälla du!

Jag kan inte välja vem jag ska skicka vidare till. Känn er träffade alla i min lista och alla ni som får kommentarer av mig.......................för det går åt mycket kaffe!!

7 kommentarer:

@nemonen sa...

Så fin din trädgård är. Önskar min vore lika fin. Jag har dock bara haft den i två år, och den var igenväxt och inte skött på tio år.
Nu fick jag också svaret på en lilja jag har. Krolliljan du visar visste jag inte namnet på. Jag har en vit och en vinröd.

annette sa...

Grattis Till awarden, kom till rätt person!

Vilket fanatstiskt sommarväder Vi fått, måste ut någon kväll nu och spana på om näckrosorna är på gång i Strömmen, men innan jag hinner dit passar jag på att njuta av allt vackert Du bjuder på från Din trädgård, fingerborgsblommorna är en av mina favoriter, skulle jag ha många om jag hade en trädgård!

Njut och ha det så gott!

Kramar!

annette

gittan sa...

Så fint det sr ut hemma hos dig! Woodlandet tar sig och blommorna gör entré för att du inte ska missa dem när du åker iväg =) Rhapsody är så läcker i färgen. min står kavr i kruka och komemr att få stanna där - inga taggiga växter i mina planteringar "LOL" Fingerborgsblommorna får också stanna, trots färgen ;D Ha en fortsatt fin kväll, nu ska jag ut igen / kram gittan

sinneskatten sa...

Det växer så det knakar nu i våra trädgårdar, din ros sååååå vacker.
Vill ha!
Fingerborgsblomman är en otroligt fin blomma, jag hittade en i skogen idag samma färg som din.

Ragnvi sa...

Grattis till utmärkelsen! Den är du så värd så!
Ljuvliga underbara foton från en trädgård jag gärna skulle vilja ha! Otroligt att dina blommor ändå klarade sig från allt hagel!
Kramen!
Ragnvi

Vittran sa...

Hade tänkt att läsa ditt inlägg på trädgårdsblogg men kom givetvis inte in på sidan. Hann bara skumma igenom det förut. Vad tråkigt med alla växterna som blev förstörda. Men du har många som har klara sig ser jag här. Mina funkior har lite snigelbett på vissa blad. Antagligen en liten åkersnigel som har varit i farten.
Det vara vädret har gjort att allt liksom exploderar nu, så du hinner njuta en del innan ni åker iväg på nya äventyr.
Grattis till awarden!
Trevlig kväll! Nu ska jag gå och lägga ut blodmjöl runt luktärtorna, rådjursdamerna här är lite närgångna.

Monica sa...

Grattis till utmärkelsen :) Härliga bilder från din trädgård ...
Tjingeling
Monica