måndag 4 maj 2009

Dagens runda i naturen och trädgården.

Vi börjar med läskigheterna, dvs tistlar. De fastnar rätt ordentligt i hundpäls. Som tur är så är det inte så sticksiga som de ser ut.


Betydligt trevligare är dessa, smörbollar eller ängabollar. Fortfarande bara knoppar med snart så. De här blommorna var min morfars favoritblommor. Jag har aldrigt träffat min morfar, men jag tror att vi hade trivts bra ihop han och jag!

Ekorrbär med knoppar. Som ni ser är alla blommor idag regnvåta. Äntligen kom det lite regn och man ser nästan hur blommorna har sträckt sig upp och det ser friskt och fräscht ut.

Ormbunkar, nästan lite kobraliknande innan de slår ut sina blad.Grönt, grönt och alldeles fullt med liljekonvaljblad.

Sniglarna har vaknat upp. Det är väl regnet som tagit fram dom. Svarta sniglar var ju fruktansvärt rädd för när jag var liten. Det har gott över, nu får det vara längre slingrande saker för att jag ska bli rädd.


Gott om myror hittade jag på ett ställe.


Lite mer regnvåta blad. Daggkåpa är det väl.


Så var vi hemma igen, från "finsidan". Det är fint när häcken blommar.


Titta, vad jag hittade. En clematis "Pink Flamingo" har jätteknoppar. Kul.En narciss, som jag glömt att jag satte i höstas. Måste kolla om jag har kvar namnet nånstans.


Tjatar på med bilder från woodlandet, men jag är riktigt nöjd med det! Nu börjar dessutom mina funkior kika fram. Inte alls döda som jag trodde ett tag.


Till sist lite gullvivor och kungsängsliljor *tjat, tjat*

Helgens jobbande och kalasande gick bra. Det var verkligen kul att träffa alla makens släktingar igen. Många kusiner har han. Hans pappa var yngst i en syskonskara på 8 barn, så många av kusinerna är lika gamla som C:s pappa.
Så har vi bokat en lägenhet i Kroatien en vecka i sommar. I Zadar, Dalmatien. Verkar jättefint och ska bli så härligt att åka utomlands igen. Vi har ju bilat kors och tvärs genom Europa först "bara" med två barn, sedan växte familjen och några år hade vi alla fyra med oss. Nu är vi tillbaka till två-barns-stadiet och de två äldsta ska vara hemma med Ester.
Ester är ju anledningen till att vi inte åkte utomlands förra sommaren. Vi tyckte hon var för liten att lämna bort så länge.
Är det någon som har Kroatien-erfarenheter så får ni gärna dela med er!

7 kommentarer:

gittan sa...

Tjata på du bara =) Det gör vi väl alla lite till mans. Men det ska bli skoj att få se ditt woodland i år när allt hunnit växa till sig lite mer. Vilken bedårande söt Narciss! Och stora knoppar på Clematisen... redan! Det har minsann inte jag "hehehe" Visst var det välbehövligt, regnet. Men nu vill vi ha sol och vackert väder igen. Ha det gott / kram

Solvarm sa...

Hej Anette!

Ja det är ljuvligt i vårens tid. Tack för sällskapet på den härliga vårpromenaden. Underbara bilder.

Ja du, majnycklarna och de andra blommorna i din trädgård är så sköna.

Vad gott det låter med Kroatien, har hört att det skall vara fint där, men har ingen erfarenhet därifrån.

Vi har ju ingen trädgård, men som jag har sagt förut så har vi hyrt en odlingslott på 50 kvm, till en summa av 200 kr/år. Om du går in i min blogg Tillbaka i Göteborg så kan du se hur långt vi hade kommit med den igår.

Solvarma Kramar från Irene

Vita Stunder sa...

Så vackra bilder vännen! Och jag förstår att det regnet gör grödan gott - sen doftar det ljuvligt efter vårregn, tycker jag iaf! :)

Bilden på den vita blomman är verkligen underbar!!

Så mysigt att ni ska åka till Kroatien!
Tyvärr har jag ingen erfarenhet av just det landet - mer än att jag hört och läst/sett bilder, att det ska vara gudomligt vackert där!
När ska ni åka?

Jag ska också försöka att ta mig iväg någonstans - det gör gott för själen!

Ha en fin dag!
Kram Anna

Monica sa...

Tjatigt kan det väl aldrig bli med rapporter från din trädgård..? Det är hur kul som helst att kika in och se vad som händer. Här har vi oxå fått lite regn :) Känns skönt bara solen är tillbaka till helgen :)
Tjingeling
Monica

annette sa...

Så fint att få följa vad som händer i Din trädgård, örstår att det är ngt nytt varje dag nu, det kom regn här med inatt, men nu blåser det ganska bra så det torkar väl upp direkt, vi behöver regn för det är snustorrt.
Tyvärr inte varit i Kroatien, men alla som varit där har idel rosor att strö över detta land.

Ha det så bra!

Kram //annette

@nemonen sa...

Många och vackra är bilderna från promenaden, men bilden på daggkåpan blir min favoritbild. Jag älskar dessa oansenliga blommor, men ack så vackert med de droppar som alltid sitter på bladen.

Ulrica sa...

Vilken underbar bildsvit. Så härligt att få gå med på din promenad. Kroatien låter jättemysigt, men inga tips tyvärr har det kvar på reskartan.