måndag 27 april 2009

Smått och gott från trädgården.

Sommaren är här! Vad ska man annars tro när det var 23 grader varmt i eftermiddag.........helt fantastiskt. I skogen är alla grönt och underskönt. Liljekonvaljerna har redan blomknoppar. Tyvärr glömde jag kameran i morse, men jag ska ta med den i morgon.

Så det får bli lite trädgårdsbilder i brist på annat. Julrosen Green Corsican har massor av blommor nu. Gillar den mycket. Den är riktigt kraftig i sitt växtsätt.

Julrosen "Pink" har nu blivit mer rosa i sin färg, ett tag var den mer lik den mörkröda.

Min "prickiga" julros ser ju inte så prickig ut, men är söt ändå. Sorten heter Tricastin.


Humleblomster gillar jag mycket, ända sedan barndomen. För några år sedan köpte jag en planta och den har jag delat och planterat på flera stället. Man får rensa bort den emellanåt för den sprider sig mycket, men den är lättrensad.


Även förgätmigej har slagit ut i samma land. Detta landet är framför mitt köksfönster och har huset som skydd från norr och solen ligger på nästan hela dagen, så här är allt lite tidigare.

Till sist en bild på en luktolvonknopp. Det är enormt många knoppar på busken, så den lär bli väldans vacker när alla slår ut. Dessutom doftar den alldeles underbart.


I morgon ska jag åka och köpa jord och plantera min utekrukor. De får stå i växthuset ett tag till, eventuellt flyttar jag ut dom utanför och lägger fiberduk på. Vi får se i om det blåser i morgon. Idag har det blåst riktigt hårda vindar och då är det ju inte så bra att börja avhärda plantor.
Nej, nu kanske man skulle ta och krypa till kojs!
3 kommentarer:

Lilla My sa...

Det var värst så varmt och skönt ni har. Vi hade nog bra väder i går med men inte så där varmt.
Var och kollade på min julros som jag tordde hararna hade ätit upp men nu såg jag att det buckar upp nåt grönt där så kanske har den överlevt. Hoppas det åtminstone. Ha en bra dag!
Lotta

NinaVästerplana sa...

Tror att det var en sån korsikansk som jag hittade på torget i Lidköping för 50:- Som hittat!
Vanliga vita fanns till samma pris.
Tyvärr hittar jag inga såna spräckliga, fräkniga där ;-)
Dina är förtjusande....
Ha en bra dag
Nina

@nemonen sa...

Nu måste jag bara ha dessa julrosor. De är så vackra.