torsdag 2 april 2009

Mer vår åt folket!!

Första blåsippsbuketten är plockad. På sina ställen i hagen lyser det blått nu. Fortfarande bara på skyddade ställen, sådana som har ett litet berg "i ryggen". Men fint är det.......

Fortfarande är det lite snö kvar i skogen och ibland blir det extra svårt att välja var man ska gå.........................lera eller is, som att välja mellan pest och kolera!
Här står lilla fröken och spanar...........inte kunde jag se nåt, men hon såg helt klart något och stod en lång stund och spejade.


Idag har det varit trädgårdsarbete och nu är jag trött i ryggen och röd i ansiktet av solen. Men det är en härlig trötthet efter en hel dag i trädgården.
Det kommer trädgårdsbilder här det lovar jag eller hotar jag med.........välj själv!

8 kommentarer:

Veronica sa...

Hej på dig!

Det ser så härligt ut med dina promenader i skogen. Jag kan sakna den svenska skogen och doften av våren när snön smälter!
Så fick jag se lite detaljer från Karlskrona, har faktiskt aldrig varit där :)

Kram på dig

Maria i Sennan sa...

Vårskrik på dej-kan man säga att livet känns helt underbart just nu solen skiner o värmer........
Må så gått...Maria i Sennan

@nemonen sa...

Det är så ljuvligt ute nu. Dina sippor är lika ljuvliga. Det är inte ofta man ser mattor av blåsippor nu för tiden, men på 50-60 talen var det inte ovanligt.

gittan sa...

Helt otroligt fint har det varit idag! Jobbade hela förmiddagen i kortärmat =) Fin färg fick man i ansiktet och nu är allt rensat och snyggt hos mig - redo för murbygge! Imorgon tror jag bestämt att jag ska besöka Botan i Lund och få se lite annat än bara min egen trädgård. 40 grader hade jag i växthuset idag - gissa om en del plantor la sig av värmeslag =O Ha det gott / kram

Bea sa...

Mmm...söta små blåsippor.
Visst närmar sig våren hos mig också, lökarna pickar upp högre för var dag, men än är det långt kvar innan ryggen skall böjas :))
Ha det gott och glöm inte att stretcha ryggmusklerna ;)// bea

haspet sa...

Oj!! Tänk alldeles nyss var du alldeles insnöad och nu blommar blåsipporna. Härligt!! Underbar bild. // Kram Peter

Monica sa...

Vad ljuvligt det är med värmen...man längtar verkligen ut i trädgården. Hoppas, hoppas det håller i sig i helgen ! Blåsippor är ju såååå vackra. Planterade ett par inköpta plantor förra året. Får se om de kommer upp....
Tjingeling
Monica

fot CHIP *Birgitta* sa...

Oh - är inte blåsipporna fridlysta hos dig? Det är dom här och i småland också tror jag.
Lyckost!