torsdag 19 mars 2009

Torsdagsreflektion v 12

Det här är min torsdagsreflektion för vecka 12! Datavirus! I måndags satt son nr 2, som är 17 och surfade. Efter en stund kom han ut och sa att jag nog fått nåt virus på datorn.......

Jo, tack, det hade jag...............vilken röra det var. Pop-up fönster som klickade upp hela tiden och varnade för virus (dessa fönster "ingick" i viruset) och internet funkade inte alls. Efter många om och med krånglade jag mig in på nätet via ett annat användarkonto och efter mycket fixande och trixande så lyckades jag till slut få bort det.......................Men det tog tid.

Man får allt lite panik, inte för bloggandet men för allt annat som man har datorn till. Bankaffärer till exempel. Nu har sonen fått stränga förmaningar om vilka sidor han får gå in på............han är wrestling-fantast och kollar på videoklipp.

Men VÅREN kom ju också och den reflektionen är ju trevlig! Fler reflektioner finns det här

16 kommentarer:

Veronica sa...

Ja virus är ju aldrig roligt, tur att våren lättade upp humöret =)

Marie Höglund sa...

Virus är inte kul. Vare sig de sitter i datorn eller i kroppen ;-)
Panik fick jag nästan bara av att läsa din reflektion. Skönt att det ordnat till sig. Kramen på torsdagen.

*Birgitta* sa...

Peppar peppar --- jag skulle nog fått panik om det hade drabbat mig. Som tur är har jag flera datorer olika gamla - skulle inte kunna vara utan :)
Det kommer snart fler bilder på tennisområdet :)

christermagister sa...

Ha, ha, det finns olika sorters "wrestling" att se på nätet! ;-)

Emma sa...

Vilken tur att du kunde fixa det! Virus är ju förskräckligt! Själv är jag glad att jag har en alldeles egen datornörd som kan rädda min dator om något skulle hända :)
Ha en fin dag!

Tess sa...

visst är det härligt med vårväder idag...

Mvh:Tess en trött tokig morsa :)
www.misstessan82.blogg.se

Trebarnsmamman sa...

Datorer, datorer! Man älskar dem, man hatar dem och man kan framförallt inte leva utan dem! Skönt att du fick bukt med viruset utan att allt för mycket blev förstört och utan att det tog flera månader att fixa. Här hemma har vi personliga datorer...för jag vill verkligen inte att någon ställer till något på min dator! Ja, och om jag själv ställer till något ropar jag på maken så får han fixa :)

Viola sa...

Hej!
Jag har mitt hjärta under kontroll...det är bara att alla turer med f-kassan.jobb och fack som tynger ner mig med jämna mellan rum.

Med anledning av din reflektion...hos oss har vi en ständig oror för detta virus,då vi av liknande avledning också har drabbats.

sonen var heöt oförstående och hänvisade till att det nog var någon annan som orsakat dett.

Alltid denna "någon annan":-)

Nu tror jag att han brgriper vad vi menar....

Kram

Pumita sa...

Det är inte lätt att vara mamma idag. Man ska vara datatekniker också. ;) Skönt att det löste sig och av med hatten för att du fixade det själv!

Ingrid sa...

Visst är det jobbigt, jag råkade ut för virus för några år sen och det var inte lätt att bli av med det, till slut fick jag hjälp hos IDG och tips om ett program som jag laddade hem och sedan har det varit frid och fröjd. Skönt att det löste sig för er! Kram

Cecilia sa...

Usch datavirus är inte roligt. Men fint att ni kunde fixa det!

Veronica sa...

Man kan ju bli galen för mindre när det kommer till datorer och virus! Tur att det löste sig ganska snabbt :)

Kram

Tant Brun sa...

Hej på dej..hittade dig via ulrika, blev lite nyfiken, ja här fanns ju en hel del att läsa..virus inte kul varken i datorn eller i kroppen..
Ha de så gott

Ulrica sa...

Virus är inte att leka med. Jag skyddar mig med bra viruspgm och brandvägg. Men så får inte barnen pilla på min dator - dottern har sin egen och mannen med. Vi är en gammal datafamilj så det har funnits lite i gömmorna. Skönt att det löste sig till slut och att du är på banan igen.

@nemonen sa...

Nej datavirus klarar man sig bäst utan. Vilken tur att du fixade det.

Vita Stunder sa...

Fy för datavirus... Jag vet hur mycket det ställer till det!

Hoppas att det är löst nu iaf :)
Här strular min dator fortfarande lite grann, men det har med kringutrustning att göra säger de som 'vet'.