söndag 4 juli 2010

Sommaren är varm och intensiv i år!

Det är allt härligt med sommar, men det blir rätt intensivt. Sen tappar jag ju lite orken när det blir så här varmt. Det är väl som det ska vara för inte ska man slita för mycket i värmen.  Mina självfröande ettåriga vallmor är i sitt esse nu.....

...jag tyckte det var lite kul att ta en bild uppifrån också.
Sen sist har vi hunnit med en del t.ex så har vi vaccinerat Ester, vi har hunnit bada med dom och Ester har lärt sig simma "ordentligt". Förut så hon för kul ut och plaskade mest. Men igår så trillade visst polletten ned och hon gjorde riktigt hundsim.

Så här ser trädgårdens framsida ut nu.

I det landet har också en söt liten Petit Lisette slagit ut.
Häromdagen fick vi också hastigt och lustigt slänga oss i bilen och hämta hem sonen. Han ringde och var ledsen och kände sig dålig. Dagen innan hade han fått ringa ambulans! Han trodde han hade fått hjärtinfarkt!!!  DET var det ju inte som tur var, han kollades noga upp och fick lämna sjukhuset på kvällen. Någon slag attack av något var det och han har haft några mindre återfall. Vi har honom under uppsikt och har pratat mycket och vi funderar på om det kan vara nikotinabstinens som visar sig så här. Han har nämligen rökt i några år och slutade i början på veckan. Själv har jag ju aldrig rökt så jag vet inte alls hur det yttrar sig...............Nåväl, det viktigaste är att känner sig bättre och att det inte var något med hjärtat! Fy, stackarn, man lider verkligen med honom. Sitta däruppe alldeles ensam och börja må så dåligt.........
Nåväl, med familjen samlad igen så sitter vi här och njuter av frukosten. En del i familjen är nämligen slarviga med frukosten (däribland äldste sonen......) och nu har vi bestämt oss för att få in honom på annat spår. Så det är numera "hotellfrukost" som gäller............ja, inte riktigt, men åt det hållet!

Hotellfrukost kommer maken, jag och smågrabbarna få njuta av några dagar i nästa vecka. Då ska vi till Stockholm och turista. Det blir livrumstkammaren, skattkammaren, Aquaria, Rosendals trädgårdar och nåt som hettte Gröna Lund ;-). Dessutom ska vi åka en dagskryss till Åland med lunchbuffe. Något som Gourmetsonen ser alldeles särskilt mycket fram emot.

Nu ska man ju inte skriva att man åker på semester i bloggen...........men hörni TJUVAR om ni läser här så ska ni veta att två stora grabbar och två väldigt vildsinta hundar är hemma och vaktar!!!!
I pergolan på uteplatsen blommar nu den ljuvliga honungsrosen! Ännu en av alla mina favoriter. Växer ohämmat och doftar gudomligt!

Framför uteplatsen har jag min "rufsrabatt".

Så är jag skyldiga er en bild från vår färdiga entré. Den har också hunnit målas de senaste dagarna och nu är den helt klar. Nu ska jag leta efter en fin välkomstskylt att sätta på grinden. 


Jag är ju sportfåne med som ni kanske vet och nu är det bråda tider med både fotbolls-VM och Tour de France...........men kul är det. Tour de France (en cykeltävling i Frankrike!) ska vi ju åka och titta på med vår husbil.............alltså när vi blir äldre och barnen har lämnat boet...........Tour de France, Giro d'Italia och skidskyttetävlingar är vi sugna på att se live. Man måste väl få drömma lite!!

Nu önskar jag er alla en ljuvlig söndag så hörs vi när vi hörs............det lär ta några dagar igen!

 KRAM


10 kommentarer:

Ninne sa...

Sjuka barn, oavsett ålder,är bara såå jobbigt. Hoppas det löser sig.. Kan mycket väl vara sviter efter slutandet av rök, men HÅLL ut herrn-- för det ger så mycket mer i livet att känna dofter o må bättre i framtiden, för det gör man..
Vilken härlig blommning du har nu. Kan du verkligen lämna den, om än för ett par dagar??
Jo det är klart man ska drömma, o kom ihåg att förverkliga dem så fort tillfälle ges. Njut av livet även på en önskeresa.
Kram Ninne

X-blog sa...

Ååååh!
Jag har inte varit ute så mycket i bloggvärlden på ett bra tag, och nu när jag kikade in här hos dig så inser jag hur mycket jag saknat dig, din trädgård och alla vallmosar!!! Njuter i fulla drag nu när jag är tillbaka här!!

Hoppas det bara är nikotinabstinens för sonen din !!!
Och att han repar sig fort!

Hotellfrukost, det har vi kört med här ibland på helgerna, men kommit ifrån det på senare. Blev sugen på att fixa det idag!
En "light" variant naturligtvis!
Bara att sätta igång!

Ha en finfin söndag!
Kram!

Susie på Stjärnarve sa...

Det var väldans vad det blommar fint hos dig. Vallmosarna är ju ursnygga, konstigt att dom inte vill växa hos mig!?
Stackar grabb, kan inte vara lätt och vara ensam och tro sig vara så sjuk. Kan naturligtvis vara nikotinabstinens, men låter ju mera som nån typ ångestattack. Då kan man ju få väldigt ont. Eller varför inte ett gallsten/njurstensanfall - dom kan yttra sig väldigt konstigt!

Britt sa...

Önskar dig en trevlig sem och skönt att grabben mår bättre det är så tråkigt när barna mår dåligt//Britt

Christina sa...

Hej Anette!
Roligt att du tittade in på min blogg och gav en kommentar! Så nu hittade jag till dig! Vilken trevlig blogg du har. Du verkar ha en underbar trädgård med mycket blommor. Här hos mig har inte ettåriga vallmo slagit ut ännu, jag bor ju söder om dig, men i en sämre zon antar jag. Här är det zon 4, nästan på gränsen mot 5.
Ha det gott!
Christina

Lena/isis sa...

Otäckt med sonen. Jag vet att min ena son klagar över snusningen och ont i bröstet. Men vet inte riktigt om det är när han försöker sluta.

Vallmo är såååå fint.Min än så länge lilla honungsros är på gång. Fullt av knoppar. Är så glad för den . Den har ju inte växt så mycket ännu men det är ju första året jag har den.

Kram

annette sa...

Otäckt med sonen, vi får hoppas att det beror på nikotinet, trodde knappt inte unga idag började rök så det är ju bra om han kan sluta.
Idag regnar det lite här, men det gör inte så mkt för det behövs och så kan jag med ent samvete sitta och blogga lite;)
Underbar bilder på blommor,njuter och läängtar lite efter en trädgård, fast å andra sidan är det rärr skönt att njuta av andras vackra blommor utan att behöva jobba så mkt själv.
Ha det fortsatt bra i sommaren!

Kram

annette

Ingela sa...

Vilken fin trädgård du har. Du måste eller ni måste verkligen njuta. Hoppas sonen repar sig snabbt. Du har nämnt att du är sportfåne så jag har trott att du är ute och springer på kvällarna men nu förstår jag eller?! ;-)) ha ha kram

Katarina sa...

Vilken fin trädgård du har!
Själva har vi fortfarande en byggarbetsplats här hemma.
Nu bär det snart av till Svartterrier-läger för oss. Hoppas på att få se Sala Silvergruva, så det blir nåt annat än hund :)

Ha en SKÖÖÖN semester-tripp och hälsa Sessorna + alla grabbar från Oss i Grimhult

Maria sa...

Så vackert det blommar hos dig!

Är tillbaka i belgien nu även om vi har semester en vecka till är det skönta att komma hem några dagar innan så att man hinner fixa allt som behöver göras innan allvaret börjar igen.
Ha en härlig dag!
Kramar Maria